Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tepeler Kararını Verdi

Şahutoğlu; “Coşkulu Karşılamalarınız 31 Mart Zaferinin Açık Habercisi”

Tepeler Kararını Verdi

Politika   A+a-

Pazar günü gerçekleştirdiği mahalle toplantıları mitinge dönüşen Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “İskenderunlularımızın coşkulu karşılamaları 31 Mart zaferinin açık habercisi” dedi.
CHP Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Gültepe, Esengül, Buluttepe Mahallelerinde düzenlediği açık hava toplantılarında mahalle sakinlerinin büyük coşkusu ile karşılandı. Şahutoğlu’nu davul-zurna ve zılgıtlarla karşılayan mahalle sakinleri, adeta ‘tepeler kararını verdi’ dedirtirken, Şahutoğlu’da vatandaşların coşkulu karşılamalarına teşekkür etti.
Kurbanlarla karşılandığı Esengül Mahallesinde Şahutoğlu’na üzerinde resminin bulunduğu pasta sürprizi de yapıldı.
Coşkulu kalabalığa seslenen, kentin ihtiyacı olan hizmetleri hayata geçireceklerini ve tüm mahalleleri eşit düzeye getireceklerini kaydeden Şahutoğlu; “31 Mart’ta hem İskenderun’umuza, hem Hatay’ımıza hem tüm Türkiye’mize bahar gelecek sizlerin sayesinde. Buna ihtiyacımız var dostlar. Uzun yıllardır mutfaklarımızda yangınlar var. İnsanlarımızın yüzü gülmüyor! İnsanlarımız mutsuz, gençlerimiz umutsuz. Yeni bir kıvılcıma ihtiyacımız var ve bu kıvılcım 31 Mart'ta sizlerle birlikte yakılacak.
Özellikle birilerinin ısrarla gündeme getirmeye çalıştığı gibi 31 Mart’ta siyasi bir seçim yapılmayacak. 31 Mart, İskenderun’umuzu ve Hatay’ımızı 5 yıllığına emanet edeceğimiz belediye başkanlarımızın ve onun yol arkadaşlarının, yönetim kadrolarının tercih edileceği, seçileceği bir seçimin tarihi olacak. Bunun için 31 Mart’ta sandığa giderken tüm siyasi düşüncelerimizden arınmış, bu kentimizi kimlere emanet etmemiz lazım onun düşüncesi ile sandık başına gitmemiz gerekir.
Yerel yöneticilerden ve kadrolarından öncelikli olarak adaletli olmalarını isteriz. Hakkaniyetli, erdemli, vicdanlı ve vizyon sahibi bir yönetim isteriz. Bu şehrin de hizmet bağlamında çok büyük eksiklikleri var. Bu şehrin eksikleri 45 mahallemizde var ama bu şehirde 2 bölge üvey çocuk muamelesi gördü uzun yıllardır. Bir tanesi şu anda içerisinde bulunduğumuz tepe bölgeleri, bir diğeri de İskenderun'a yeni katılan beldelerimiz. Bunlar hizmet yoksunu ve hizmet yoksulu bölgelerimiz.
Bu Şehirdeki Herkes Bizim İçin Birinci Sınıf Vatandaştır
Bu şehirde yaşayan herkes, bizim için birinci sınıf vatandaştır. Bizler de bu şehirde yaşayan herkese, 72 millete aynı nazarla bakabilme özeliğini gösterebilen insanlarız. Bu şehrin önce huzura ve barışa ihtiyacı var, arkasından elbette ki hizmetlere. Bu bölgelerimiz gerçekten hizmet yoksulu bölgeler. Bu adaletsizliği elbette gidereceğiz. Biz bu yola modern bir kent yaratma özlemi ile çıktık. Kentin ihtiyacı ola hizmetleri, insanlarımızın hizmetine sunma noktasında son derece duyarlı ve iyi niyetli bir gayretin içerisinde yer alacağız bu konuda hiç kimsenin bir kaygısı olmasın” diye konuştu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun Belediyesinin aynı çatı altında birleştirilmesinin önemine de vurgu yapan Şahutoğu; “İskenderun 5 yıldır belediye hizmetlerinden alması gereken hizmetleri ne yazık ki alamadı. Vatandaşlarımızın en ufak hizmet talebinde bulunması durumunda hep top birilerine atıldı, Büyükşehir'in işi İskenderun Belediyesi'nin işi. Biz vatandaş olarak, hizmeti kim getirecekse getirsin hizmetlere bir an önce ulaşmak istiyoruz.
Samimiyetle şunu ifade etmek istiyorum 45 mahallenin 45'inde de çok ciddi toplantılar, çok ciddi görüşmeler yaptık. Hizmetlerin çok önemli bir kısmı ve tamamına yakını bu 5 yıllık süre zarfında Büyükşehir tarafından yerine getirildi. İskenderun Belediyesi ise bahane üreten bir mekanizma olarak 5 yıldır kendi hayatını idame ettirmeye çalıştı. Bundan sonraki süreçte bu şehrin ihtiyacı olan hizmetleri bahanesiz almasını istiyoruz. Bizler İskenderun'u yeniden yatırımın, ticaretin, sosyal hayatın canlı olduğu bir kente dönüştürme arzusu ile yola çıktık. Bunun için bu şehirde güçlü bir iradenin güçlü bir yapının işbirliğine ihtiyacımız var. 31 Mart'ta sandığa giderken benim sizden ricam bu seçimin bir siyasi tercih olmadığının bilincinde olarak hareket etmeniz. 31 Mart'ta hem Büyükşehir Belediyesini hem İskenderun Belediyesini Millet İttifakı çatısı altında birleştirme zorunluluğumuz var. Bu bir zaruret teşkil ediyor. Bize bu yetkiyi verin, bu gücü verin 5 yıllık süre zarfında sizlere iyi niyetle, hakkaniyetle, adaletle ve vicdani ölçeklerde hizmet etmenin gayreti içerisinde davranalım” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Pınarbaşı’nda Coşku Doruktaydı
Gün içinde ayrıca Pınarbaşı Mahallesinde gerçekleştirilen mitingde de coşkulu kalabalığa hitaben konuşan CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Kadınıyla erkeğiyle baharı getirmişsiniz. Bu tablo 31 Mart zaferinin de müjdesini veriyor bize, baharın müjdesini veriyor. 31 Mart gecesine kadar mücadelemize aralıksız devam edeceğiz. Buradan aldığımız enerjiyle çalışma tempomuzu katlayarak devam ettireceğiz. 31 Mart gecesi de Atatürk Anıt Alanında kutlamamızı hep birlikte yapacağız” dedi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar