Skip Navigation Links

Türkiye'nin 4. Büyük Oteli Mardin'de Açılacak

Mardin Diyarbakır karayolu üzerinde 40 dönüm alanda kurulacak olan 453 odalı otel, 53 milyon Avro'ya mal olacak. Otelde başbakan, cumhurbaşkanı için 5

Ekonomi   A+a-

 
Türkiye’nin 4. Büyük Oteli Mardin’de Açılacak
 
Mardin Diyarbakır karayolu üzerinde 40 dönüm alanda kurulacak olan 453 odalı otel, 53 milyon Avro’ya mal olacak. Otelde başbakan, cumhurbaşkanı için 5 özel oda, bakan ve üst düzey yöneticiler için 40 özel oda yapılacak.
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde önemli yatırımları bulunan sayılan ve sevilen İş Adamı Şeyhdavut Gerkes, Mardin – Diyarbakır karayolu üzerinde 5+2 yıldızlı Türkiye’nin 4. Büyük otelini yapacağını söyledi.
Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ı makamında ziyaret eden Gerkes, her türlü izin ve ruhsat işlemlerini tamamladıklarını belirterek özel bir proje hazırlıklarına başladıklarını bildirdi.
Vali Turhan Ayvaz, turizm yatırımcılarının Mardin’e yoğun ilgi göstermelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Ayvaz “Turistik yatak kapasitesinin her geçen gün artması ve turizm yatırımcılarının ilgisi, Mardin’in parlak bir geleceğe sahip olduğunu ortaya koyuyor. Tarihi dönüşüm projesini adım adım hayata geçiriyoruz. Tarih doku içindeki çirkin yapılaşmaları temizlendiğinde ve yer altı çalışmaları tamamlandığında, kent gerçek görüntü ve kimliğine kavuşmuş olacak. Tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri ile Dünya’nın en güzel kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizin farkındayız. Son olarak Mardinli bir hemşerimizin 5+2 yıldızlı bir otel yapmak istemesini memnuniyetle karşılıyoruz. İdare olarak turizm alanında kim yatırım yapmak istiyorsa imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye hazırız “ dedi.
Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde 40 dönüm alan üzerinde yapacakları 453 odalı yaklaşık 800 yatak kapasiteli yapılacak otel için her türlü izni aldıklarını ifade eden İş adamı Şeyhdavut Gerkes Türkiye’nin 4. Büyük otelinin temelini Ekim ayında atmayı hedeflediklerini söyledi.
Merdin Kale Otel ve iş merkezi A.Ş. olarak turizme hizmet vereceklerini belirten İşadamı Gerkes “Türkiye’nin 4. Büyük otelini Mardin’de açmaya karar verdik. Ekim ayında temelini atmayı plandık. 20 ay gibi kısa bir sürede Merdin Kale Otel ve İŞ merkezini hizmete açmayı hedefliyoruz. Dünya’da otelcilik alanında Dubai çağ atlayan bir ülke.
Biz, görüntüsü ile de dikkatleri çekecek özel bir proje ile 5+2 yıldızlı otel yapacağız. Mar-din’in tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle bütünleşeceğine inandığımız Merdin Kale otel ve iş merkezi dünya turizminin dikkatlerini üzerine çekecek. Otel’de konfor ve hizmet en üst düzeyde olacak.” dedi.
 

CUMHURBAŞKANINA ÖZEL ODA
İş adamı Gerkes 53 milyon Avro’ya mal olacak Merdin Kale ve İş merkezinin her türlü konfor ve hizmet kalitesi düşünülerek hazırlandığını hatırlatarak “Başbakan ve Cumhurbaşkanları için 5 özel oda, Bakan düzeyindekiler için 10 oda, genel müdür ve üst düzey yöneticiler için 28 özel oda tasarladık. Toplam 800 dolayında odamız ve 100 dolayında işyerini kapsayan alış-veriş merkezi olacak. Bir anda 3 bin kişiye hitap edecek çok amaçlı salonu, açık ve kapalı yüzme havuzları olacak. Dubai deki ya da Avrupa ülkelerindeki 5+2 yıldızlı bir otelde ne bulunuyorsa Merdin Kale otel’inde de o bulunacak” şeklinde konuştu.
 
HELİKOPTER PİSTİ
Kompleks halinde tasarladıkları Merdin Kale Otel ve AVM ‘de, her detayı düşünerek projelendirdiklerini hatırlatan Şeyhdavut Gerkes “Turizm kompleksimizin bünyesinde helikopter pisti yapılacak. Her şeyi en ince detaylarıyla düşünüp tasarladık. Turizm kompleksinde yoklara yer olmayacak.” dedi.
Gerkes Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İlgili diğer bakanlık ve kamu kuruluşlarından destek gördüğünü, sözlerine ekledi.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet