Skip Navigation Links

Türkoğlu'nun Çılgın Projeleri Hayata Geçiyor

Türkoğlu'nun Çılgın Projeleri Hayata Geçiyor Türkoğlu Erzin'i Organize Sanayi Bölgesi İle Şahlandırıyor

Gündem   A+a-

 
Türkoğlu’nun Çılgın Projeleri Hayata Geçiyor Türkoğlu Erzin’i Organize Sanayi Bölgesi İle Şahlandırıyor
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu Erzin Kaymakamlığı’nda Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve uzman heyetlerle birlikte yapımı planlanan “Organize Sanayi Bölgesi” için bir toplantı gerçekleştirdi.
Uzmanlardan konu ile ilgili brifing alan Türkoğlu, OSB için tayin edilen 175 hektarlık (1750 dönüm) arazinin % 62’sinin 25 adet sanayi parseli olarak belirlendiğini ve geriye kalan %38’inin bir kısmının fuar ve park alanı ile dini alana ayrıldığını ve diğer kısmının da sağlık kurumu, yollar, arıtma tesisi gibi ünitelerden müteşekkil bulunduğunu ifade etti.
Erzin’e yapımı planlanan Organize Sanayi Bölgesi adına şimdiden birçok firmanın başvuru yaptığının altını çizen Türkoğlu; yapılacak olan bu yeni yatırımlarla birçok gencin istihdam edilmek suretiyle bölgede işsizliğin sıfırlanacağının müjdesini verdi.
İşsizlik sorununun çözümünde yatırımların kilit rol oynadığını dile getiren Türkoğlu, hükümetin istikrar anahtarı ile bütün kapalı kapıları birer birer açtığını vurgulayarak; Batılı ülkelerde baş gösteren küresel krizin büyük sarsıntılarına ve mali çöküşlere rağmen yatırım cenneti olan Türkiye’nin adeta bir şantiye alanına dönüştüğünün altını çizdi.
DÖRYOL’A TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ KURULUYOR
Türkoğlu aynı zamanda bu yeni yatırımlar için nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere Dörtyol’un Kuzuculu Beldesi’ne yeni bir TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ’nin kurulacağının müjdesini verdi.
Hatay’ın Dörtyol ilçesinin Kuzuculu Beldesi’ne kurulacak olan Teknoloji Fakültesi için Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Senato kararının çıktığının altını çizen Türkoğlu, bu kararın YÖK’ten onay aldığını ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulduğunu ifade etti.
İşletmelerin makine bakım, metalurji, torna-tesviye, kaynak, elektrik gibi birçok alanda ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü eğitmek için kurulacak olan Teknoloji Fakültesi’nin bu noktada büyük bir boşluğu dolduracağını dile getiren Türkoğlu, aynı zamanda bölgeye gelecek öğrenciler sayesinde büyük bir ekonomik canlanma yaşanacağının da altını çizdi. Türkoğlu Teknoloji Fakültesi’nin kurulması ile birlikte öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik bir devlet yurdu için ayrıca bir proje üzerinde çalışıldığının da müjdesini verdi.
"Aynası İştir Kişinin, Lafa Bakılmaz" şiarı ile hizmet anlayışlarının rotasını çizdiklerini dile getiren Türkoğlu; "12 Haziran seçimleri ile milletimiz bize bir ark açmıştır ve suyu bu arktan yürütmek de bize düşmüştür" dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet