Skip Navigation Links

“Mutlu Bir Geleceğin Kapılarını Desteğinizle Aralayalım”

CHP Belediye Başkan Adayı Şahutoğlu, üvey evlat muamelesi gören yerlerde sosyal belediyeciliğin ihtiyacı olan hizmetleri yerine getireceğini söyledi.

“Mutlu Bir Geleceğin Kapılarını Desteğinizle Aralayalım”

Politika   A+a-

Yoğun bir şekilde sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında beldeleri ziyaret eden Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Denizciler, Bekbele, Akçay ve Orhangazi Mahallelerinde yöre halkıyla bir araya geldi.
Bölge halkının coşkuyla karşıladığı ve büyük ilgi gösterdiği Şahutoğlu, gösterilen ilgiye teşekkür ederek; “Allah’ın izniyle ve sizlerin desteğiyle CHP sancağını İskenderun Belediyesine dikeceğiz” dedi.
Belediye meclis üyelerinin de katılım gösterdiği ziyaretlerde konuşan Başkan Adayı Şahutoğlu, hayata geçirmeyi planladığı projelerinden söz ederken, yöre halkının talep ve önerilerini de dinledi.
Büyükşehir Yasası ile İskenderun’a bağlanan beldelerimizin 5 yıl boyunca üvey evlat muamelesi gördüklerini de sözlerine ekleyen CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Beldelerimiz ve İskenderun’daki tepe mahallelerimiz İskenderun’un üvey çocuğu olarak ne yazık ki bugüne kadar yerel belediyelerden alması gereken hizmetleri alamadı. Muhteşem konuma sahip bu bölgelerimizde yapılan hizmetlerin tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşti.
Biz burada parti seçimi yapmıyoruz, Milletvekili, Bakan, Cumhurbaşkanı seçimi yapmıyoruz. Biz burada kentimizi 5 yıllığına emanet edeceğimiz belediye başkanı ve yönetimlerini seçeceğiz. Biz bu yöneticilerden ne isteriz ona bakmamız lazım. Yerel yöneticiler önce adaletli, vicdan sahibi, vizyon sahibi birisi olmalı. Neden vizyon sahibi. Çünkü bir şehrin gereksinimleri var, ihtiyaçları var. Hizmetleri, projeleri vizyon sahibi insanlar yaratır ve hayata geçirir. Bir o kadar da rahat ulaşılabilir birisi olması lazım. Ulaştığımız zaman da bize iyi niyetle yaklaşacak, kapılarını sonuna kadar açacak, bizim sıkıntılarımıza, dertlerimize, sorunlarımıza iyi niyetle yaklaşacak ve çözme iradesi gösterecek yönetici isteriz.
Meclis Listemizde Bu Bölgeye Ağırlık Verdik
Biz bu bölgenin bu konudaki sıkıntılarının ve hizmet eksikliklerinin, yoksulluğunun ve yoksunluğunun farkında olduğumuz için meclis listesini yaparken bu bölgelere verdiğimiz değeri oraya yansıttık. Meclis üyesi listemizde 7 arkadaşımız bu bölgelerden. Bu bölgenin sıkıntılarının farkındayız ve bunları çözme noktasında iyi niyetli bir gayretin ve iradenin içerisinde olduğumuzu meclis üyesi listemizle kanıtladık. İnşallah kısmet olur Allah izin verir, sizlerin de desteğiyle İskenderun Belediyesi'ni aldığımız takdirde hizmetlerde de buraya pozitif ayrımcılık yapacağız.
Eşsiz yaylalarımızı, hem bu bölge insanlarımıza, hem de tüm Hataylılara kazandıracağız. Yaylalarımıza, çok modern sosyal tesisler inşa edeceğiz. Bu tesislerde mesire alanları, piknik yerleri, bu bölgelerde üretilen ürünlerin direkt hanımefendilerin eliyle pazarlanacağı bir pazar alanı yer alacak. ‘Yayla Festivalleri’ ile buraları sosyal ve kültürel anlamda ciddi manada canlandıracağız. Biz bunun sözünü veriyoruz. Burada sosyal belediyeciliğin ihtiyacı olan hizmetler neyse hepsini yerine getireceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
İki Belediyeyi CHP Çatısı Altında Birleştirelim
İskenderun’un ve Hatay’ın ulusal ve uluslararası anlamda tanıtılacağı projelere ihtiyaç olduğunu kaydeden Şahutoğlu; “Bu projeleri İskenderun Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında, güç birliği yaparak hayata geçireceğiz. Bunun için İskenderun Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesini CHP çatısı altında buluşturmamız gerekir. Sizlerden istirhamım İskenderun’da bizlere, Büyükşehir’de de Lütfü Başkanıma destek vermenizdir.
Bu iki belediye 5 yıldır ayrı kulvarlarda çalıştı. İskenderun Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin çekişmesinde 5 yıldır almamız gereken hizmetlerin çoğunu alamadık, ezildik. Büyükşehir buraya hizmetler yaptı, yapabileceği daha çok hizmetler vardı ama İskenderun Belediyesinin defansif yaklaşımı nedeniyle ile hayata geçirilemedi. 5 yıllık bir süre kaybettik.
Son 5 yıllık tecrübe, Belediye Başkanının iktidarda olmasının hizmet getirmesi için yeterli bir süre olmadığını bize gösterdi. Büyükşehir’de muhalefetin Belediye Başkanı var, ilçe belediyesinde iktidar partisinin Belediye Başkanı var. Hizmetleri nereden aldık? Büyükşehir Belediyesinden aldık. 31 Mart’ta bu iki belediyeyi bir çatı altında birleştirerek hem İskenderun’umuza hem Hatay’ımıza mutlu bir geleceğin kapılarını aralayalım” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet