Skip Navigation Links

Arsuz Samandağ Yolundan Sonra Marina da Yolda

Hatay Valisi Rahmi Doğan, ilçelerde düzenlediği Muhtarlarla Buluşma Toplantısı’nı bu kez Arsuz’da düzenledi.

Arsuz Samandağ Yolundan Sonra Marina da Yolda

Gündem   A+a-

Arsuz Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Vali Doğan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kurum il müdürleri, ilgili kuruluşların üst düzey yetkilileri ve muhtarlar katıldı.
 
 
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın ilçe ile ilgili yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından söz alan Vali Doğan, tamamen Valilik imkânlarıyla yapılan Samandağ-Arsuz yolunun 29 Ekim itibariyle halkın hizmetine açılacağını söyledi.
Madenli’deki balıkçı barınağının bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenerek, marina olarak kullanılabileceğine dikkat çeken Vali Doğan, ‘Bugün Arsuz’ dayız dün Samandağ’da toplantı yaptık. Sonra İskenderun’a geçeceğiz Haftaya da Erzin ve Dörtyol’da toplantımızı yaparak 15 ilçemizde muhtarlarımızla toplantılarımızı tamamlamış olacağız. Kaymakamımınızın da biraz önce brifingde arz ettiği gibi burası ham turizm, hem de bir tarımdan katma değer üretebilecek doğal güzelliklere sahip bir kent. Bu yönde biz de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Göreve başladığım ilk günden beri söylediğim gibi Hatay turizmde hak ettiği payı almıyor. Gelecek ay Turizm ve Kültür Bakanımız ’da bölgeyi ziyaret edecek bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Buradaki turizm canlandırmak için geçtiğimiz hafta ihalesini yaparak başlattığımız Samandağ-Arsuz yolunu da 29 Ekim itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu yolu Valilik olarak tamamen kendi imkânlarımızla yapmaktayız. İskenderun’da yat limanı yapmak istedik ancak Bakanlık bu konuda direniyor. Ancak Madenli’deki balıkçı barınağı Hatay Valiliğine ait orada bir çalışma yapacağız. Bu barınağı bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenleyeceğiz. Bütün kamu kurum temsilcilerimiz burada. Gönül ister ki bütün sorunları en kısa sürede çözelim. Ama tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde bir ekonomik süreçten geçiyor. Bize ileteceğiniz talepleri devletin imkanları ve mevzuat çerçevesinde değerlendirerek sonuçlarından sizleri bilgilendireceğiz” dedi.
 
 
 
Konuşmaların ardından söz alan muhtarlar mahallelerinin ihtiyaçlarını ve taleplerini ilettikleri Vali Doğan, kısa sürede halledilebilecek sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum İl müdürlerine talimatlar verdi.
Toplantı sonrası Vali Doğan, Vali yardımcısı Nursal Çakıroğlu ile birlikte YİKOB Sosyal Tesislerindeki yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet