Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Altan’ın çocuk sevgisi

“Çocukla çocuk olmak lazım”

Başkan Altan’ın çocuk sevgisi

Payas   A+a-

Düzenli olarak Payas’ın Mahalle ve çarşılarını gezerek vatandaşların taleplerini ve mahallelerin sorunlarını yerinde belirleyip, çözüm yolları arayan Ak Parti Cumhur İttifakı Payas Belediye Başkanı ve Adayı Bekir Altan, yolda ve ziyaret ettikleri iş yerlerinde karşılaştıkları çocukların bazıları yanına yaklaşıp elini öpmek istemeleri ve bazılarının da çok çekingen durmaları üzerine yanlarına yaklaşarak onlarla tokalaşıp hal hatırlarını soruyor.
 
 
 
Çocuklarla şakalaşıyor
 
Başkan Altan, babalarının iş yerinde ya da pazar yerinde çalışan çocuklara yaklaşarak ne kadar para kazandıklarını, ne kadar haftalık aldıklarını veya kaç paraya eşya taşıdıklarını sorup, aldığı cevaplara göre de, bazen “Off, çok para kazanıyorsun, o zaman yemek ısmarlarsın artık”, babalarının yanında çalışan çocuklara da, “Az para veriyor biraz fazla iste, çalışma evde annene söyle, babanın az haftalık verdiğini” diye espriler yaparak çocukların sevinmelerine, neşeli olmalarına vesile oluyor.
 
Başkan Altan, bir süre sohbet edince de çocuklar kendisine sarılarak sevgi gösterisinde bulunuyorlar.
 
 
 
Çocuklar geleceğimizdir
 
Çocukla çocuk olmak gerektiğini belirten Payas Belediye Başkanı Bekir Altan , “Çocuklarımız ilgi ister. ‘Çocuklarımız geleceğimizdir’ diyorsak, onlara gereken ilgiyi göstermek zorundayız. Daha önemlisi, büyük-küçük çocuklarımıza sevgi ve şefkat göstermek, sevip öpmek sünnettir. Resulullah efendimiz, evine gelen küçük çocukları sevip başlarını okşar, evin içinde oynamalarına da izin verirdi. Hadis-i şerifte; ‘Çocukları sevip okşayın, onlar gönül meyvesi, göz nurudur” buyrulmaktadır. Hazret-i Ömer göreve tayin ettiği ve çocuklarını hiç öpmediğini söyleyen bir zata, ‘Senin küçüklere şefkatin yokmuş, büyüklere nasıl merhamet edersin?’ diyerek verdiği görevi geri almıştır. Bizler neden çocukları sevmeyelim. Yine, Resulullah efendimiz çocukları sevmeyene, ‘Merhamet etmeyen, merhamete kavuşamaz’ buyurmuştur” dedi.
 
 
 
Çocuk çekingendir, hâli bilinmez
Başkan Altan , “Çocuk çekingendir, hâli bilinmez, belki üzüntülüdür” diye düşünerek çocuklara yaklaştığını, hal hatırlarını sorduğunu, zaman zaman şakalar bile yaptığını, gülmeyenlerin bile yüzlerini güldürmeye, varsa sıkıntılarını ve üzüntülerini öğrenmeye çalıştığını, onların seviyelerine inerek onlar gibi davrandığı zamanlar da olduğunu belirtti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş