Skip Navigation Links

14 Kadın, “Kadın Gözünden Yaşam”ı ölümsüzleştirdi

İSKFAD Başkanı Karan: “Bilinçli kadınlarla dünya daha da güzelleşecek”

14 Kadın, “Kadın Gözünden Yaşam”ı ölümsüzleştirdi

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun’da yaşayan 14 kadın, İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin katkılarıyla “Kadın Gözünden Yaşam” konulu fotoğraf sergisi, büyük ilgi gördü.
İskenderun Primemall AVM Sergi Salonunda halkın beğenisine sunulan sergide yaşamın her alanında kadını ve kadın bakış açısını yansıtan serginin açılışında; Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, İskenderun ADD Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer ve yönetimi, MHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya ve Yönetimi CHP Hatay Milletvekili adayı Riyat Kırmızıoğlu ve çok sayıda davetli hazır bulundu.
İskenderun’da yaşayan 14 kadının objektifinden yaşamın içinden karelerin seçildiği fotoğraflardan oluşan sergi ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde özüne uygun bir çalışma ortaya çıktığını ifade eden kadınlar, böylesi anlamlı bir günde Kadın Dayanışması Kadın Emeği ve Kadın Gözünden Yaşamın hayata yansımasının önemine dikkat çektiler. 8 Mart Cuma Günü saat 17.30’da açılan sergi, 10 Mart 2019 tarihi akşamına kadar gezildi.
İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Başkanı Ayhan Karan, 8 Martın önemine dikkat çektiği konuşmasında, kadının toplumdaki önemine dikkat çekti. 14 Kadının bakış açısının yansıdığı her bir fotoğrafın anlamlı olduğuna işaret eden Başkan Karan, kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik alanda özgür olması gerektiğini ifade ederek, bilinçli kadılarla dünyanın daha da güzelleşeceğini vurguladı.
Dernek Yönetim Kurulu üyesi Murat Yaşar Erdem‘in proje koordinatörlüğünde yapılan çalışmada nokta nokta kadının objektifinden fotoğraflar sergileniyor. Aizhamal Marat, Fatma Kızar, Filiz Boğa, Meral Pull, Nermin Acar, Nimet Seferoğlu, Özge Ulaşır, Özlem Baykara, Raife Işık, Sadet Berkyürek, Serap Kart Tümkaya, Serpil Korkmaz, Şirvan Selçuk, Zühal Elbir‘in objektifinden yansıyan kareler fotoğraf severlerle buluştu.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet