Skip Navigation Links

Kök Bağışı ile Yaşam Bağışla

Üniversitemiz Gönüllü Genç Sağlık Liderleri topluluğu ve Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Atatürk konferans salonunda

Kök Bağışı ile Yaşam Bağışla

Eğitim   A+a-

“ Kök Bağışı ile Yaşam Bağışla” adlı panel düzenlendi.
Kök Bağışı ile Yaşam Bağışla isimli panel Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı A.B.D’ da görevli Prof. Dr. Tacettin İnandı başkanlığında, Türk Kızılay’ında görevli Uzm. Biyolog Özge ER (Kızılay Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı) ve Biyolog Hilal Ayas’ın (Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı) katılımı ile gerçekleştirildi. Panel sonunda Kök Hücre Bağışının dikkat çekmek amacıyla Hatay İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Ebe Meltem Bingöl Altunay’ın solistliğinde Ali Uğur ve Sercan Örak’ ın katkılarıyla konser verildi. Etkinlik sonunda Gönüllü Genç Sağlık Liderleri üyeleri Türk Kızılay’ın kampüsteki bağış standına giderek “Kan ve Kök Hücre Bağışında” bulundu.
Panelde Türkiye’de her yıl yüzlerce insanın kan kanserine yakalandığı, lösemi ya da başka bir kan kanseri olan bir hastanın, kök hücresi nakli yoluyla iyileşebildiği belirtildi. Türkiye’de yeterli sayıda kök hücre bağışlayıcısının bulunmadığı daha fazla kök hücre bağışçısıyla hastaların yaşama şansının arttığı vurgulandı.
Organize edilen panel ile başta üniversite gençliğinin doğru bilgilere ulaşmasının ve kök hücre bağışı konusunda gereken duyarlılığın sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet