Skip Navigation Links

Bu gurur hepimizin

Başbakan Tayyip Erdoğan, yatırımları ve hayırseverlikleriyle Türkiye'nin gururu olmayı başaran Tosyalı ailesine önce yaptıkları için teşekkür etti, so

Ekonomi   A+a-

Başbakan Tayyip Erdoğan, yatırımları ve hayırseverlikleriyle Türkiye’nin gururu olmayı başaran Tosyalı ailesine önce yaptıkları için teşekkür etti, sonra da babaları Hacı Şerif Tosyalı için yaptıklarına ilave olarak yeni hayır işleri yaparken bu kez anneleri Hacı Pervin Tosyalı adını yaşatmaları gerektiğinin altını çizdi. Başbakan Erdoğan konuşmasında Osmaniye’ye kapalı spor salonu ve daha birkaç hayır işinin de sözünü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’dan aldı. Tosyalı ailesinden uzun süre övgüyle bahseden Başbakan Tayyip Erdoğan, kriz üzerinden felaket tellallığı yapanlara yüklendi ve örnek olarak da Tosyalı ailesinin başarısını gösterdi.

Bu gurur hepimizin
Başbakan Tayyip Erdoğan, Tosyalı Holding tarafından Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde 1 milyar dolara yapımı tamamlanan yıllık 2 milyon ton üretim kapasitesiyle Türkiye demir-çelik sektörünün ilk 5 tesisi arasına giren yassı çelik fabrikası ile bir dizi okul, spor salonu, arıtma tesisi, enerji üretim tesisi ve Güney çevre yolunun açılış törenine katıldı.
Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin bazı bakanlar Milletvekilleri ve iş adamları ile binlerce vatandaş katıldı.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törende halka hitap eden Başbakan Tayyip Erdoğan, söz konusu hizmetlerin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Kriz ortamında Tosyalı Holding tarafından yapılan yassı çelik fabrikasının Osmaniye ve Türkiye açısından önemine işaret eden Başbakan, "Bugün Osmaniye özel sektör eliyle bu devasa yatırıma kavuşuyor. Tosyalı Holding, ülkemizin, bölgemizin ve Osmaniye'mizin gururu olabilecek son derece önemli bir tesisi ülkemize kazandırdı. Tamamı yerli sermaye ile 1 milyar dolara mal olan bu tesis, sıfırdan yapılan ilk yassı çelik üretim tesisi unvanına sahip. 2 bin 500 kişiye istihdam sağladı. Yan sanayi yatırımları
sayesinde Osmaniye'den 10 bin kişi ekmeğini kazanıyor" dedi.

"GERÇEKTEN KRİZ BİZİ TEĞET GEÇİYOR"
Ekim 2008'den itibaren ABD kaynaklı ağır bir küresel krizin dünyayı etkisi altına aldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "II. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük küresel kriz olarak adlandırılan bu krizden bütün dünya etkilendi. Ortaya çıktığı andan itibaren ülkemizde belli kesimler krizi istismar etmeye başladılar. 'Öldük, bittik, önlem alınmadı, bizi mahvedecek' gibi kötümser yorumlar yapıldı. Bir olumsuzluk psikolojisi ile adeta felaket tellallığına soyundular. Ama biz bunlara kulak asmadık.
Önlemlerimizi zamanında aldık. Ve dedik ki bizi teğet geçecek. Ve hamdolsun gerçekten kriz bizi teğet geçiyor. Bu krizi biz en az sıkıntıyla atlattık, atlatıyoruz. Türkiye bütün dünya ülkeleri arasında krizde ayağı yere sağlam basan bir ülke. Ülkemiz 2010, 2011 yılında dünyada en fazla büyüyen ülkeler arasında yer alacak. Bunu ben söylemiyorum. Dünyanın önde gelen ekonomi uzmanları söylüyor. Ülkemiz bu süreçte dünyada kredi notu yükselen 14 ülke arasında yerini aldı. Biz 7 yıl boyunca her alanda olduğu gibi ekonomide de ayağımızı yere sağlam bastık. Bankacılık sistemini çok köklü temellere oturttuk. Yeniden istikrarlı büyüme dönemine giriyoruz. Kriz ortamında Tosyalı Holding'in bu yatırımı küresel krizi bir istismar vesilesi olarak kullananlara verilmiş en güzel cevap olmuştur. Bu ülkenin sanayicisi, yatırımcısı, ihracatçısı kriz demeden, mazeret üretmeden, engellere takılmadan yoluna devam ediyor. Tosyalı Holding'i bu büyük yatırımdan dolayı ülkem ve milletim adına tekrar tebrik ediyorum. Türkiye'ye ve Osmaniye'ye bu tesisi kazandırdıkları, hele hele istihdam ettikleri Osmaniyeli vatandaşlarım için teşekkür ediyorum. Ülke ekonomisine canlılık getirdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

"OSMANİYE YILDIZI PARLAYAN BİR İL HALİNE GELDİ"
"Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" diyen Başbakan Erdoğan, Ziya Paşa'nın "Eşek ölür kalır semeri, insan olur kalır eseri" sözünü hatırlatarak, Tosyalı Holding'in sahibi Fuat Tosyalı'dan Osmaniye için bir adet kapalı spor salonu ile bir de sosyal bilimler lisesi yapması için söz aldı. Erdoğan, "Ben inanıyorum ki Tosyalı ailesi bunları halledecek. İşte sözünü aldık. Hayırlı uğurlu olsun. İşte bugünün güzelliği bu. Yaptığınız bu yatırım ailenizin ismini tarihe altın harflerle tarihe yazdıracak.
Gideceğimiz yer belli, 2 metreküp yere gömüleceğiz. Milletvekili, Başbakan, Cumhurbaşkanı niyetine değil, er kişi niyetine diye gömerler ve giderler. Varsa bir eser oradan gelecek hayır duaların faydası var" diye konuştu.
Osmaniye'nin kamu yatırımları ile özel sektör yatırımları ile bölgede ve Türkiye'de yıldızı parlayan bir il haline geldiğini ifaden eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"2001 yılında biz bir teşvik yasası çıkardık ve Osmaniye'yi kapsama aldık. Bu yasa çıkmadan önce Osmaniye'de bin 508 iş yeri, 8 bin 796 sigortalı vardı. Şimdi 4 bin 224 işyeri var. 34 bin 978 sigortalı sayısı oldu. İşte fark bu. Osmaniye'de köy yollarını bitirdik. Artık yayla yollarını yapmaya başladık. Osmaniye kurduğumuz okullarla, Korkut Ata Üniversitesi ile gerçek bir il vasfını kazandı."

"MİLLET İRADESİNİ MİLLETİN KENDİSİNDEN BAŞKA KİMSEYE TESLİM ETMEYİZ"
Osmaniye'ye açılışların yanı sıra halkla dertleşmeye de geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, ülke gündemi ve muhalefet partilerinin tutumları ile ilgili olarak şunları kaydetti:
"Yetkimizi sizlerden aldık. Bunun sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. 7 yıldır iktidardayız. 7 yıldır bizi çalıştırmamak, engellemek için önümüzü kesmeye çalışanlar var. Çetelerle üstümüze geldiler. Hukuku zorlayarak üzerimize geldiler. Kirli senaryolarla, kirli planlarla üzerimize geldiler. Kışkırtmalarla, provokasyonlarla üzerimize geldiler. Yılmadık, direndik, boyun bükmedik. Yeter, söz de karar da milletin dedik. 'Millet iradesini milletin kendisinden başka kimseye teslim etmeyiz' dedik. Ankara'da
ürettikleri kirli tahriklerle bizi kendi dipsiz kuyularına çekmeye çalışıyorlar. TBMM'ye çalıştırmayarak bunu muhalefet etmek sanıyorlar. Meclis çalışmalarını yavaşlatmak için, yasaları engellemek için her türlü tahrike, provokasyona başvuruyorlar. Orada yapılan yasa, millet için yapılıyor. Milletimizin hassasiyetlerini siyasi polemiklere alet etmek neyle izah edilebilir? Bizim adetimizde, örfümüzde, geleneklerimizde bu var mı? Eşlerimizi siyasete alet etmek akla, izana sığar mı? 3,5 yıl iktidar ortağı
oldular, ekonomiyi, sosyal yaşamı felç etti. Ülkenin milli bankası Merkez Bankası bir gecede hortumlandı. Gecelik faiz yüzde 7 bine çıktı. Onlarca banka fona devredildi. Bütün bunların faturasını kim ödedi, millet ödedi. Siz ödediniz. Ödettiler. Ben parti yönetimleri ile bu partilere destek veren vatandaşlarımı ayrı tutuyorum. Ancak tüm vatandaşlarımızın bu partilerin takındıkları tutumları iyi değerlendirmelerini istiyorum. Bu ülkede taş üstüne taş koşmayanlar hizmet edenleri taşlamakta birleşiyor. Ülke
olarak birleşeceksek, kalkınacaksak bu her bir vatan evladının katkısı, çabası ile olacak. Türkiye'ye hizmet etmek sadece iktidarın görevi değil, muhalefet de medya da sivil toplum da bu sürece hizmet etmek durumundadır. İşte bir milliyetçi olarak Fuat Tosyalı'yı tebrik ediyorum. Diyoruz ki katkı vermeyenler bari engel olmasın. Attığımız adımlara destek yerine köstek olmak, statükoya destek olmak milleti, memleketi düşünmemek anlamını taşır. Bunların ülkeyi germek, kaos ortamına çekmek için nasıl gece
gündüz çalıştıklarını milletimiz görüyor. Milli birlik projesi adı altında bir çalışma başlattık. Bundan daha güzel ne olabilir? Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'iyle 72 milyon vatan evladını bir görüyor, yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Türkiye sorunlarını çözsün, prangalardan kurtulsun, bölgede, dünyada güçlü bir ülke olsun, sevgi ve kardeşliğini pekiştirsin, güçlü bir ülke, güçlü bir devlet olsun istiyoruz. 7 yıl boyunca bu yönde adımlar attık. Bizim gayemiz, bizim amacımız bu. Bu yola
çıktığımız andan itibaren bir kısım muhalefet her gün farklı bir yalanla, iftira ile halkın zihnini bulandırmaya çalışıyor.
Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadeleden asla vazgeçmeyecek. En küçük bir hız kesmeye müsaade etmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti olarak terör örgütlerini ve liderlerini muhatap almadık, böyle bir zillete düşmeyiz. İhanet, hıyanet söylemleri milli bir projemize çamur atmak, çözüme karşı olanların, terörden nemalananların söylemidir. Bölgesinin lideri olan Türkiye artık bu sorunlarda mahkum olamaz. Türkiye içine kapanan, dünyaya sırtını dönen bir ülke olamaz. Değerli kardeşlerimiz bizim yapmaya çalıştığımız
Türkiye'yi tarihi misyonuna kavuşturmaktır. Ülkemiz hem içeride hem dışarıda artan bir itibara kavuştu. Biz Ankara'da o tahrik siyasetinin içinde olmayacağız. Kavgadan, tehditten, kaostan beslenen siyasete prim vermeyeceğiz. Bizim çok işimiz var. Türkiye'nin 81 vilayetine hizmet götürmek derdindeyiz. Yolumuzdan döndürmek isteyenlere aldanmayacak, onların seviyesine inmeyeceğiz. Kimin hizmet, kimin siyaset ürettiğini herkes görüyor. Biz aşık Veysel gibi yolumuza devam ediyoruz. Uzun ince bir yoldayız
gidiyoruz gündüz gece. Biz size aşığız. Onun için yolumuza devam ediyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz."
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Tosçelik fabrikasının yanı sıra, Güney çevre yolu ve Yaya Üst Geçidi, 3 ilköğretim okulu, 1 anaokulu, 1 kız öğrenci yurdu, 2 kapalı spor salonu ve Organize Sanayi Bölgesi Atık Su Arıtma Tesisi, Trafo Merkezi ve Enerji İletim Hattı'nın açılışını yaptı.
Başbakan Erdoğan'ın Osmaniye programına Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Erdoğlu'nun yanı sıra eski bakanlardan Kürşat Tüzmen, Hüseyin Çelik, Kemal Ünakıtan, Hilmi Güler ile çok sayıda milletvekili, çevre illerin belediye başkanı katıldı.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet