Skip Navigation Links

Şahutoğlu; “Sosyal Demokrat Belediyeciliğini İskenderun Belediyesinde Hakim

İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programına katıldı.

Şahutoğlu; “Sosyal Demokrat Belediyeciliğini İskenderun Belediyesinde Hakim

Politika   A+a-

 Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programına katıldı.
İskenderun Belediye Kültür Sarayında düzenlenen ve Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programa eşi Cavide Şahutoğlu ile birlikte katılan Şahutoğlu; “12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy ve vatan şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.
Kültür Sarayındaki programın ardından Noksel Çelik Boru Sanayi emekçileriyle bir araya gelen Şahutoğlu, daha güzel bir İskenderun’u yaratabilmek için onlardan destek istedi.
Noksel çalışanlarının ilgiyle dinlediği Şahutoğlu; “Sosyal Demokrat belediyeciliğini İskenderun Belediyesinde hakim kılacağız. Yeniden canlı bir İskenderun için İskenderun Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin güç birliği yapması gerek. İki belediyeyi aynı çatı altında buluşturma yönünde irade göstereceğinize inanıyorum. İskenderun Belediyesi rantın talanın değil, sizlere hizmetin adresi olacak” şeklinde konuştu.
Emekçilerle birlikte yemek de yiyen Şahutoğlu, samimi karşılamalarından ötürü Sedat Uysal’a ve fabrika çalışanlarına teşekkür etti.
Ardından Balıkçı Barınağına geçen Şahutoğlu, İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Habip Dalgıç ve balıkçılar tarafından oldukça yoğun bir ilgiyle karşılandı.
Deniz kenti olan İskenderun’u denizle buluşturmanın şart olduğunu vurgulayan Şahutoğlu; “Bu şehir kendi iç dünyasına kapanmış bir şehir, yabancıların gelip gittiği bir yer olmaktan çıktı. İskenderun gibi bir şehrin iç dinamikleriyle ayakta durması zor. İskenderun deniz kenti ama ne ürününden ne de denizinden istifade edemiyoruz. Bu yönde çok ciddi projelerimiz var. Belediyeyi kazandığımız zaman uzlaşma yöntemiyle, ortaklaşa projeler üreteceğiz hep birlikte. Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa hayata geçireceğimiz Marina bu şehrin çehresini değiştirecek bir proje olacak” dedi.
Balıkçı esnafının yer değişikliğine sıcak bakmadığını ifade eden Kooperatif Başkanı Habip Dalgıç’ın; “Kimsenin gücü bizi buradan çıkarmaya yetmeyecek” demesi üzerine Şahutoğlu da; “Marina projemiz için düşündüğümüz yer burası değil. Sizleri buradan çıkarmak gibi bir niyetimiz yok. Sizler için burada daha temiz, daha nezih bir ortam yaratacağız” dedi.
İMEAK Deniz Ticaret Odasına da bir ziyaret gerçekleştiren Şahutoğlu, Oda Başkanı Kemal Kutlu ve yönetimiyle bir araya geldi. Ziyarette kentin tarihi ve kültür mirasının işlenmesi,
Marina ve İskenderun’u denizle buluşturacak projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet