Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“İskenderun’a Aşkla Hizmet Etmek İçin Geliyoruz”

CHP Adayı Şahutoğlu, Geniş Katılımlı Bir Lansmanla Projelerini Tanıttı

“İskenderun’a Aşkla Hizmet Etmek İçin Geliyoruz”Web
TV

Politika   A+a-

Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, “Hayal Kurmuyoruz Geleceği Planlıyoruz” sloganıyla gerçekleştirdiği ‘Proje Tanıtım Toplantısı’nda tanıttığı projeleriyle büyük alkış aldı.
Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen toplantıya, CHP Eski Bakanı Nihat Matkap, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP ve İyi Parti ilçe başkan ve yöneticileri, partililer ve yüzlerce vatandaş katılım gösterdi. Salona sığmayan vatandaşlarımız için kültür sarayı bahçesinde dev ekran kuruldu.
Kendi adına hazırlanan şarkıyla, büyük alkışlar eşliğinde salona giriş yapan Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu adeta belediye başkanı olarak karşılandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından ilk konuşmayı CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün yaptı. Yılmaz Şahutoğlu’nun doktor olarak sanatçı ellere sahip olduğunu ifade eden Özgün; “Bu sanatçı eller İskenderun’a değecek ve İskenderun hak ettiği hizmetleri alacak” dedi.
Ardından söz alan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve İyi Parti İlçe Başkanı Zafer Kıvrak da Milet İttifakının önemine vurgu yaparak; “Hep birlikte İskenderun ve Hatay’ı ehline teslim edelim” diye konuştular.
“Merhaba Dostlar!” diyerek konuşmasına başlayan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin; “Lafla gönüle girilmiyor. Gönüle girmek için gönlü anlamak gerekiyor. Lütfü Başkanın önünü kesmeye çalıştılar ama hizmet aşkıyla yanan Lütfü Başkan tüm engellemelere rağmen hizmet üretti. Lütfü Savaş deyince herkesin gözü parlıyor” deyince büyük alkış aldı. CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ise, Yılmaz Şahutoğlu’na destek istedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da; “Beş yıl önce biz birbirimize sarılamadığımız için kaybettik. Bu seçimin böyle olmasını istemiyoruz. Bu seçim Yılmaz kardeşimize sarılacağız. İskenderun’da ele alınması gereken çok iş var. Yeni katılan beldelerde çok iş var, ben tek başıma çok çalıştım ama bana bir partner gerek. Atom karınca gibi olan Yılmaz Şahutoğlu’yla birlikte kentimizin ihtiyacı olan tüm hizmetleri hayata geçireceğiz, İskenderun’u ihya edeceğiz.
Memlekete söz verip gidiyorlar. Sürekli Ankara’dan takviye geliyor. Taşıma suyla değirmen dönmez. 31 Mart akşamı Anıt Alanında ve Antakya Köprü başında kutlamaları hep birlikte yapacağız” diye konuştu.
Büyük alkışlar ve zılgıtlarla son olarak sahneye çıkan Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Bu onurlu, coşkulu, güzide topluluğun önünde konuşmak beni çok heyecanlandırdı” gösterdikleri ilgi ve sevgiden ötürü salonu dolduran kalabalığa şükranlarını sundu.
“İskenderun’un geleceğini kurguladığımız proje tanıtım toplantısına hoşgeldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Şahutoğu; “Bu birliktelik bizi 31 Mart’ta zafere ulaştıracak. Ayrılığın gayrılığın, talanın, vurgunun, soygunun olmadığı, emeğin, denizin ve güneşin kenti İskenderun’un emekçisi olmaya talibiz. Birlikte üretimin, kolektif çözümlerin, hakça paylaşımın destanını yazmaya geliyoruz. Birlikte karar alan, birlikte üreten, birlikte yöneten, birlikte denetleyen, ben değil biz diyen bir yönetsel anlayışla güzel kentimizi yeniden inşa etmeye geliyoruz.
Kavga değil barış istiyoruz, çatışma değil uzlaşmak istiyoruz, ötekileştirmek değil kucaklaşmak istiyoruz. Halk lehine, toplum menfaatine, kamu yararına olmayan hiçbir işe asla izin vermeyeceğiz. Şeffaf, ilkeli, hesap veren; liyakatle, emekle, aşkla, canla-başla çalışan, güçlü bir idari ve teknik kadroyla sizlere hizmet etmeye geliyoruz.
İskenderun güneşin, tarihin, emeğin ve denizin türküsüdür. İskenderun Akdeniz’in incisidir. Gelin bu türküyü hep bir ağızdan, el ele, yürek yüreğe söyleyelim.
İnsanlar doğdukları yerde doysunlar, kendi öz vatanlarında barış, refah ve kardeşlik içinde yaşasınlar istiyoruz. Yaşlısı huzurlu, çocukları mutlu, gençliği umutlu bir İskenderun düşümüz var. Bütün engellerin kalktığı, engelli yurttaşlarımızın sosyal yaşama katılabilecekleri, engelsiz kent İskenderun’u bütün fiziki ve sosyal düzenlemeleriyle gerçekleştireceğimiz bir düşümüz var. Sokağı temiz, ulaşımı sağlıklı, yeşili bol bir İskenderun düşümüz var.
Kadını ve erkeği yaşamın her alanında özgür ve eşit, üreten ve hakça paylaşan bir İskenderun düşümüz var. Yoksulluğun olmadığı, zulmün olmadığı, çevre kirliliğinin olmadığı, esnafı kazanan, sanayicisi ve köylüsü üreten bir İskenderun düşümüz var. Festivalleriyle, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle, sporuyla, 24 saat yaşayan bir İskenderun düşümüz var.
Sizleri düşümüzün, umudumuzun yoldaşı olmaya çağırıyoruz. Büyük halk bilgesi Yunus Emre’nin kardeşlik çağrısıyla sizleri selamlıyorum; Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz. Desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Konuşmaların ardından 15 dakikalık proje tanıtım filmi davetlilere izlettirildi. Film sonunda Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve projeleri dakikalarca ayakta alkışlandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
“İskenderun’a Aşkla Hizmet Etmek İçin Geliyoruz” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar