Skip Navigation Links

'Hayatın Mimarları Kadınlardır”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım CULHA, Arsuz Belediyesinin tüm kadın personelinin “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü” kutladı.

'Hayatın Mimarları Kadınlardır”Web
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Eşi Selda Culha ve Arsuz Belediyesi Başkan Vekili Nihal Çelikel’le birlikte Arsuz Belediyesi kadın personelinin kadınlar gününü kutladı. Başkanlık süresine sığan beşinci kadınlar günü olduğunu vurgulayan Başkan Nazım Culha, “Aslında bir gün yetmez kadınlarımız için. Her gün kadınlarımıza feda olsun. Çünkü hayatın mimarları kadınlardır. Kadınlar olmazsa bizde olmayacağız. Baktığınız zaman ne yazık ki kadınlarımız hak ettiği yerde değil. Çalışma hayatında, sosyal hayatta, kültürel hayatta, evdeki yaşam hayatında ne yazık ki eşit değil. Kadın erkek eşitliği kâğıt üzerinde duruyor. TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre kadınlarımızın istihdamda yüzde 34 orana sahip olduğu söyleniyor. Ama ben bunun biraz reel olmadığı, yani daha düşük olduğu kanaatindeyim. Son yıllarda kadın cinayeti veya tacizle anılıyor ne yazık ki. 2018 istatistiki bilgilere baktığınız zaman Türkiye’de 440 kadın öldürüldü, 317 kadın ve 1217 çocuk cinsel istismara uğradı. Gün geçmiyor ki ulusal veya yerel basında kadınla ilgili bir şiddet duymayalım, kadınla ilgili bir taciz duymayalım kadınla ilgili bir cinayet haberi duymayalım. Bunlar çok üzücü. Bu haberleri duymak istemiyoruz. Kadının özgür bir birey kabul edildiği bir dünya içerisinde yaşamasını istiyoruz. Ben kadınlarımızın her zaman yaşamda ve yaşamın her alanında hak ettiği yerde olmasını diliyor, hepinizin dünya emekçiler gününüzü kutluyorum,” ifadelerini kullandı.
Arsuz Belediyesi Başkan Vekili Nihal Çelikel, “ Bugün emekçi kadınlar günü ve hepimiz bu hayatta ciddi emekler veriyoruz. Kadın olmak bir kere gerçekten başlı başına büyük bir sorumluluk, büyük bir yük. Hepimiz anneyiz, kardeşiz, eşiz, ev hanımıyız, çalışan kadınız. Hepimiz için gerçekten büyük bir yük bu. Bunu severek yapıyoruz. Bu dünya kadınların emeği ile büyüyor gelişiyor. Emeğimizin, kıymetimizin daha çok bilindiği günler görmek dileği ile kadınlar günümüz kutlu olsun,” dedi.
Başkan Nazım Culha, Eşi Selda Culha ve Başkan Vekili Nihal Çalikel tüm kadın personele karanfil takdim etti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olması sebebiyle tüm kadın personellere, aileleri ve sevdikleri ile birlikte vakit geçirmeleri için izin verdiklerini iletti. Ardından Tarlada limon hasadı yapan kadınların gününü kutlayarak onlara karanfil takdim etti.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet