Skip Navigation Links

Kaymakam Sarı Projeleriyle Yükseliş TV’ye Konuk Oldu

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Özel Arsuz Yükseliş Koleji Bilim Kampüsünde faaliyet gösteren Yükseliş TV’nin konuğu oldu.

Kaymakam Sarı Projeleriyle Yükseliş TV’ye Konuk Oldu

Arsuz   A+a-

 Kaymakam Sarı Projeleriyle Yükseliş TV’ye Konuk Oldu
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Özel Arsuz Yükseliş Koleji Bilim Kampüsünde faaliyet gösteren Yükseliş TV’nin konuğu oldu. Kaymakam Musa Sarı Yükseliş TV’nin programında samimi ve içten yanıtlar verdi.
Arsuz’un gözde bir turizm merkezi olabilmesi için birçok proje ürettiklerini belirten Kaymakam Sarı, Rhosus Antik Kent evlerinin Alaçatı evleri gibi rengarenk boyanacağını ve turizme kazanacağını müjdeledi. Düzenledikleri festivallerin amacına ulaştığını belirten Kaymakam Sarı, festivallerin gördüğü ilgi ile Arsuz’un tanıtımına büyük katkı sunduğunu ifade etti. Arsuz’un turizmde hak ettiği yere geleceğini belirten Sarı, programda birçok önemli mesaj verdi:
“Arsuz sadece Hatay’ın değil bölgenin incisi bir şehir. Turizmde ön plana çıkan bir ilçe. İnsanları buraya çekmek istediğimiz güzel organizasyonlar yapıyoruz. Her geçen yıl artarak devam ediyor. Festivaller, su sporları, yamaç paraşütü, dalış okulları var.
Arsuz insanı eğitime çok önem veriyor. Yaklaşık 87 devlet okulumuz 29 özel okulumuz var. Akademik başarıları takip ediyoruz, hepsi de Türkiye dereceleri elde eden okullar. Milli eğitim camiamız da akademik başarıya atılmak için projeler yaptık hep birlikte okul müdürleriyle ve branş öğretmenlerimizle beraber sınavlara yönelik öğrencilerimizin teşvik edici çalışmalar yaptık. Akademik başarımızın ilçe bazında çok arttığını gördük. Bu okullarımızın toplam 8 okulunda ikili öğretimlerimiz kaldı. Bunların en kısa zamanda programa alınmasını teklif ettik, derslik takviyesiyle ya da ek bina yaparak fiziki yetersizlikleri de giderdikten sonra tamamı tam güne geçilecek ve sisteme uygun bir şekilde tam gün birbirinden bağımsız okullara dönüşecek. Sadece eğitimde değil biz okulların kültürel ve sosyal faaliyetlerindeki başarısını da önemsiyoruz. Spor kulübü kurduk Arsuz’da beden eğitimi öğretmenlerimizle beraber. Onlar hangi branşa yeteneği olan öğrencilerimiz varsa çalıştırıyorlar, kulübümüzden lisans çıkarıyoruz, onları birliklere gönderiyoruz maddi manevi destek sağlıyoruz, milli takım elemelerine gönderiyoruz. İstiyoruz ki birini milli sporcu yapabilirsek bu bizim için kardır. Onun dışında diğer branşlarda da var olabilmek için beden eğitimi öğretmenlerimizle çalışmaları yürütüyoruz.
Arsuz bu bölgenin en popüler yeri. Belki biraz tanıtıma ihtiyacı olabilir. Festivallerin buna çok büyük etkisi olacak. Fiziki anlamda bir şeyler ihtiyacımız olduğunu söyleyebiliriz. Yat limanı marina yok bu bölgede, bunun için Sayın Valimizle çalışmalar yürütüyoruz. Rhosus Antik Kent projesi kalkınma ajansından geçti. Arsuz’un turizmini sadece sezonluk olmaktan çıkarak güzel bir projelerden birisi. Eski evlerimizin bulunduğu özellikle Uluçınar mahallemizde sokak sağlıklaştırması çalışması yapacağız. Arasında dar sokaklar var trafiğin girmediği oradaki evlerin dış cephelerinde çalışacağız. İhalesi yapıldı, sözleşmesi imzalandı, çok kısa sürece çalışmalar başlayacak. Daha da canlandıracak proje ise, Arsuz Samandağ bağlantısı herkesin konuştuğu bir proje. İhale aşamasına geldi.
Özellikle Marina projesi uzun soluklu bir proje. Kültürel varlıklarımızın bağlantı eksikliklerini tamamlayabilirsek daha çok canlanacak diye düşünüyorum.
Her geçen yıl festivallerimiz genişletiyoruz ve geliştiriyoruz. Geri dönütler çok iyi, her sene katılım geniş bir coğrafyaya yayılıyor.
Öğrenciler ideallerini yüksek tutmaları gerekiyor. Kesinlikle hedef yüksek olmalı ki daha aşağıdaki hedeflere kolay ulaşılsın. Pes etmeyeceğiz. Yılmayacağız, kitap okuyacağız, çizgimizi kesin olarak belirleyeceğiz. İstedikten sonra her şey olur.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet