Skip Navigation Links

Güven Makine, Okyanusu Aştı.

Sektörde 34 yılı geride bırakan firmanın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit, 2010 yılında 500 adet olarak gerçekleşen imalatlarını, 2011

Ekonomi   A+a-

 
Haber-Röportaj Ekonomik Repor Dergisi/ Yaşar DİKEN
 
Sektörde 34 yılı geride bırakan firmanın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit, 2010 yılında 500 adet olarak gerçekleşen imalatlarını, 2011 yılında 550 araca çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
 
 
Kirmit, “Krize rağmen ciromuzu ve ihracatımızı arttırmayı başardık. Rakamlarımızdaki bu artışı pazar çeşitlendirmesi yaparak sağladık. 2010 yılında toplam 500 adet araç ürettik. Bu rakamla Türkiye treyler sektöründe ilk beşe girdik. Silobas imalatında yüzde 75’lik pazar payı ile lider durumdayız” dedi.
 
2011 yılının ilk yarısının çok iyi geçtiğinin altını çizen Kirmit, şöyle devam etti:
“Şu anda gelen taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. 2 ay sonrasına sıra vermeye başladık. Dünya’da bir ilki gerçekleştirerek Feather Light (Tüy siklet ) adını verdiğimiz yeni bir ürün gamı oluşturduk. ‘Feather light’ serisi tasarımlarımızdan olan mikser ve silobaslarımızı satışa çıkardık” diye konuştu.
 
 
Treyler ve üst yapı sektöründe Türkiye’nin ve bölgemizin gururu olan Güven Makine, Güney Amerika’ya ihracata başladı. Bugüne kadar 3 kıtada 25’i aşkın ülkeye ihracat yapan Güven Makine, yakında gerçekleştirdiği Panama ihracatıyla, ismini okyanus ötesine de taşımış oldu.
 
2011’DE HEDEF 550 ARAÇ
Sektörde 34 yılı geride bırakan firmanın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit, 2010 yılında 500 adet olarak gerçekleşen imalatlarını, 2011 yılında 550 araca çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde hazır beton, çimento, hafriyat malzemesi ve her türlü dökme malzeme nakliyesine yönelik araç imalatları gerçekleştiren Güven Makine San. 34 yıl önce küçük bir atölyede akaryakıt tankeri imalatıyla faaliyete başlayan ve 1995 yılından bu yana İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam 15 bin metrekarelik iki fabrikasında imalatını sürdüren Güven Makine için 2010 yılının rekorlarla dolu bir yıl olduğunu belirten Kirmit, “Krize rağmen ciromuzu ve ihracatımızı arttırmayı başardık. Rakamlarımızdaki bu artışı pazar çeşitlendirmesi yaparak sağladık. 2010 yılında toplam 500 adet araç ürettik. Bu rakamla Türkiye treyler sektöründe ilk beşe girdik. Silobas imalatında yüzde 75’lik pazar payı ile lider durumdayız” dedi.
TÜRKMENİSTAN’DA PAZAR LİDERİYİZ
Türkmenistan ve S.Arabistan’da da Pazar liderliğini hedeflediklerini vurgulayan Kirmit, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“ Türkmenistan’ da Güven markası altın kadar kıymetli. Güven silobasına sahip olmak bir ayrıcalık olarak görülüyor. Hatta bir müşterimizin ifadesine göre, Başkent Aşkabat’taki çimento fabrikasının parkında Güven silobaslar için özel bir bölüm ayrılmış, başka markalı olanlara oraya sokmuyorlarmış. Bunlar çok gurur verici şeyler. ”
2000 yılından bu yana iç ve dış pazar dengesini sağlayarak ilerlediklerini ifade eden Cemil Kirmit, “Kur riskini bu şekilde dengelemiş oluyoruz. Kriz döneminde farklı pazarlara giriş yaparak ihracatımızdaki başarıyı sürdürdük. Ayrıca imalatlarımızda ürün çeşitliliğine gittiğimiz için kriz dönemini daha sağlıklı bir şekilde geçirdik. İhracatımızda Kuzey Afrika pazarı, Ortadoğu’da Suudi Arabistan, Türk Cumhuriyetlerinde Türkmenistan, Almanya, Hollanda, Avusturya ve Irak gibi ülkelere ağırlık veriyoruz. İleri tarım tekniklerinin kullanıldığı Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde doğal gübre taşınmasında kullanılan silobaslarımız büyük ilgi görüyor. Ayrıca 2009 yılında gıda sektörü için geliştirdiğimiz un silobaslarımızla pazardaki ilk yerli üretici olduk. Ürün çeşidimizi ve pazarımızı çeşitlendirerek talebe göre imalatlar gerçekleştiriyor ve dalgalanmalardan daha az etkilenmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
3 KITANIN BAYİLERİ BİR ARADA
Fabrikalarında Haziran ayında Ortadoğu, Avrupa ve Amerika bayileriyle bir toplantı düzenlediklerini de açıklamalarında yer veren Cemil Kirmit, 3 kıtadan müşterilerini bir arada ağırlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını da söyledi.
2011 yılının ilk yarısının çok iyi geçtiğinin altını çizen Kirmit, şöyle devam etti:
“Şu anda gelen taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. 2 ay sonrasına sıra vermeye başladık. Dünya’da bir ilki gerçekleştirerek Feather Light (Tüy siklet ) adını verdiğimiz yeni bir ürün gamı oluşturduk. ‘Feather light’ serisi tasarımlarımızdan olan mikser ve silobaslarımızı satışa çıkardık. Bu ürünlerde İsveçli çelik devi SSAB firmasından ithal ettiğimiz yüksek teknoloji ürünü, yüksek dayanımlı Domex ve Docol çeliklerini kendi tasarım, mühendislik birikimimiz ve kaliteli işçiliğimizle birleştirdik. Boş ağırlığı 5.500 kg olacak olan Silobasın Alüminyuma ekonomik fiyatlı bir rakip olacağını ve Alüminyum malzemenin tüm handikaplarını ortadan kaldıracağını düşünüyoruz.”
2011 yılında 550 adet araç üretmeyi hedeflediklerini de açıklayan Kirmit, “Nijerya, Azerbaycan ve Almanya gibi ülkelerde fuar katılımlarımız olacak. Türkiye’de silobas üretimindeki liderliğimizi yenilikler yaparak sürdüreceğiz. İç piyasada mikser üretimindeki pazar payımızı arttıracağız. Hâlihazırda, bölgemizin önde gelen Beton üreticileri olan Ekintaş, Davut Beton, Tiftik Beton ve Biçer Beton firmalarında Silobas ve mikserlerimiz mükemmel şekilde hizmet veriyor’’ diye konuştu.
ÜVEY EVLAT DEĞİLİZ!
Her geçen gün daha çok büyüdüklerini, markalarını tüm dünyaya duyurmaya başladıklarını ifade eden Kirmit, acilen fabrikalarını büyütmeye ihtiyaç duyduklarını ancak yetkililerin bu taleplerine karşı yeterince duyarlı olmadıklarını üzülerek belirtti. Bölgede faaliyet gösteren İskenderunlu sanayici sayısının iki elin parmaklarını geçmediğini hatırlatan Kirmit, “ Ancak buna rağmen üvey evlat muamelesi görmekten kurtulamıyoruz “ şeklinde sitemde de bulundu.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet