Skip Navigation Links

Dev Yatırımda Geri Sayım Başladı

Bölgemizin saygın işadamı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş'ın, dünyayı sarsan ekonomik krize rağmen bitmesi için çaba sarf e

Ekonomi   A+a-

Bölgemizin saygın işadamı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’ın, dünyayı sarsan ekonomik krize rağmen bitmesi için çaba sarf ettiği MMK-Atakaş yatırımının, Rus MMK ile yüzde 50 ortaklıkla toplam 1.8 milyar dolara mal olması bekleniyor. Tesis hizmete girdikten sonra Türkiye’nin ortalama 1.5 milyar dolar döviz tasarrufu sağlanacak.
Dev Yatırımda Geri Sayım Başladı
2008 yılından bu yana bölgemizin heyecanla beklediği Türkiye’nin tek entegre boyalı ve galvanizli sac üreticisi MMK-Atakaş yatırımında geri sayım başladı.
Türkiye’nin bugüne kadar özel sektör tarafından yabancı sermaye ile birlikte, demir-çelik sektöründe sıfırdan yapılan, en büyük yatırım olan MMK ((Magnitogorsk Iron and Steel Works) ile Atakaş Şirketler Grubu tarafından kurulan yatırımla MMK-Atakaş, Türkiye’nin yeni galvanizli sac devi olacak.


15 Mart 2008 tarihinde temeli atılan MMK-Atakaş yatırımı, bilindiği üzere dünyayı sarsan ekonomik krize rağmen tüm hızıyla sürdü. Cesur yürek işadamı Recep Atakaş’ın, Rus MMK (Magnitogorsk Iron and Steel Works) ortaklığıyla bitme aşamasına gelen tesislerde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü öğrenildi.
8-9 Mart tarihlerinde bir dizi açılış için İskenderun’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapması beklenen MMK-Atakaş Tesisleri, ortalama 2 bin kişiyi istihdam edecek ve Türkiye’nin sıcak sac, asitlenmiş sac, galvanizli sac ve boyalı sac ihtiyacı olan yıllık 10 milyon tonun 2.5 milyon tonluk bölümünü karşılayacak.


Bölgemizin saygın işadamı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’ın, dünyayı sarsan ekonomik krize rağmen bitmesi için çaba sarfettiği MMK-Atakaş yatırımının, Rus MMK ile yüzde 50 ortaklıkla toplam 1.8 milyar dolara mal olması bekleniyor.
Otomotiv, beyaz eşya ve gemi yapımı ile boru imalatı başta olmak üzere 4-5 bin ürünün hammaddesini oluşturan sıcak sac, asitlenmiş sac, galvanizli sac ve boyalı sac gibi ürünleri Türkiye ve Ortadoğu başta olmak üzere dünya piyasalarına üretimi pazarlanacak olan MMK-Atakaş Tesisleri, yaklaşık 500 dönüm arazi üzerinde 1.1 Milyar dolarlık yatırım hedefiyle başladı ve daha sonra projede yapılan bazı değişikliklerle de yatırım maliyeti ortalama 1.8 milyar doları buldu.


MMK- Atakaş Tesislerinde; Çelikhanenin de devreye alınmasıyla birlikte 1 mm ve 20 mm arası kalınlık ve maksimum 1600 mm genişlikte sıcak sac üretilecek. Sıcak sac üretimi; Thin Slab Casting Teknolojisi ile yapılacak.Dünyada sayılı olan teknoloji, ince slabdan direkt şarj ile hem maliyet avantajı hem de 1 mm ve altı kalınlıklarda sıcak sac üretimi olanağı sağlıyor.
İskenderun tesislerinde, 10 milyon ton elleçleme kapasiteli liman da bölge adına büyük bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor.

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet