Skip Navigation Links

İl Strateji Planı OSB'de görüşüldü

Hatay valisi Celalettin Lekesiz, Amasya'da uygulamaya koyduğu ve Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip 'İl Strateji Planı'nı bu kez Hatay'da uygulamaya

Ekonomi   A+a-

Hatay valisi Celalettin Lekesiz, Amasya’da uygulamaya koyduğu ve Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip ‘İl Strateji Planı’nı bu kez Hatay’da uygulamaya koyuyor. İl Strateji Planı tamamlandığında 2010-2016 yılları arasında uygulamaya konulacak. Türkiye’de ikinci kez yapılacak olan uygulama, yıllar önce olması gereken önemli bir ihtiyaç ve çok önemli bir adım olarak yorumlanıyor.
İl Strateji Planı’nın ortaya konulması bağlamında Valilik bünyesinde de Strateji Yönetim Ofisi kurulurken, planın hazırlanmasında Hatay’ı karış karış gezen Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Anabilimdalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ali Arslan, İskenderun Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde düzenlediği toplantıda İskenderun’un bu planlamada ayrı bir konumlama yapılacağını söyledi.
Kaymakam Cemil Aksak, İskenderun OSB Başkan ve yönetim kurulu, İSSİAD, Müsiad, Ksiad başkan ve yöneticilerinin yanı sıra, sanayi kuruluşlarının yöneticilerinin de katıldığı toplantıda İskenderun’un Hatay’da ve bölgede önemli bir enerji merkezi olması itibariyle İl Strateji Planı’nda ayrı değerlendirileceğini belirten Doç Dr. Ali Arslan, Vali Celalettin Lekesiz’in, “Hatay’a yeni bir istikamet vermek istiyorum. Vizyonumuz ne olmalıdır?” sorusunu sorması ve ciddiyetle strateji planı üzerinde çalışmasının önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: “İl strateji planı hazırlamak yasal bir zorunluluk olmamakla birlikte, ekonomik bir yük ve özel ilgilenmeyi gerektiren bir husus olarak, il yöneticisine ek bir yük ve sorumluluk getirdiği halde Sayın Valimiz Celalettin Lekesiz böyle bir talepte bulundu. Gerçekten de Hatay’ın tüm ilçelerini incelediğimizde birbirinden çok farklı ekonomi, ticari, sosyal, kültürel ayrılıkları gözlemledik. Hepsini ayrı ayrı değerlendirirken, İskenderun’a özel önem vermemiz gerektiğini gördük. Ekonominin yükü sanayide ve büyük bir enerji kullanımı söz konusu. Her yönüyle İskenderun çok ayrı değerlendirilecektir bu açıdan da sizlerle bir araya geldik” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet