Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Düğünyurdu Köyü Eğitimde İyilik Projesi

‘İyilik Projesi’ ile Eğitim Hayat Buluyor

Düğünyurdu Köyü Eğitimde İyilik Projesi

Eğitim   A+a-

İskenderun Özel Yaşam Koleji tarafından sosyal bir farkındalık oluşturmak için başlatılan ‘İyilik Projesi’ kapsamında İskenderun’un Düğün yurdu Mahallesinde bulunan Hayriye-Ahmet Açıkgöz İlkokulu öğrencileri kütüphaneyle buluşturuldu.
İyilik projesi kapsamında okula kazandırılan kütüphane törenle açıldı. Açılışa; İskenderun milli eğitim şube müdürü Ahmet yanmaz, hayırsever iş adamı Mahmut Soner açıkgöz ve yaşam koleji öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Kütüphane açılışında konuşan okul müdürü Özkan Siler, Özel Yaşam Kolejine başta müdürü olmak üzere bu çalışmada görev alan herkese okullarına kazandırdıkları kütüphaneden dolayı teşekkür etti.
İyilik projesi kapsamında yapılan işler kitap okuma köşesi öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin istediği zaman gelip kitap okuyabilecekleri bir alan oluşturduklarını belirten Özkan Siler asıl amacımız kitapları hayatın bir parçası haline getirmektir dedi.
Okulda oluşan değişimi anlatan Özkan Siler; “Bu okula geldiğim andan itibaren iyiliğin merkezi haline getirmeye çalıştım. Bir yere bir iyilik yapmak isteyen olursa ilk biz aklına gelelim diye biz önce bunu yapmaya çalıştık. Geldiğimiz zaman büyükşehir belediyesiyle görüştük. Bahçe toz kir içindeydi bahçemiz komple parke yaptırdık. Daha sonrasında Atatürk büstümüz çok eskiydi. İGEV’in desteği ile Atatürk büstümüzü yeniledik. Çocuklarımızın vakit geçirmekte sıkıntı yaşadığını gördük ve okulumuza Dodi kreşle görüşüp bir oyun bahçesi kazandırdık. Daha sonra malzeme eksiğimizden dolayı il müdürü Kemal Karahan beyle görüştük. Bütün malzememizi o dönem sıfırladık. Derslik konusunda ciddi problemlerimiz vardı. Bir odada iki sınıf bölünmüş bir kapıdan giriliyordu. Biz ara tatilde o duvarı yıktık kendimiz bir derslik yaptık. Bazen de riskleri göze alarak değişiklik yaptık. Tıkandığımız noktada hayırsever Mahmut beyle karşılaştık. Ve binamıza kavuştuk. Binamıza yaşam koleji arkadaşlarımız bir ruh kattılar. Taş duvar her yerde var ama ruh başka bir şeydir. Bizim kütüphanemiz olacağı belliydi ama buna yaşam koleji destek oldu daha önce odayı ayırarak 5 derslik halinde iken şuan ayrı odalarda 5 derslik, çocuk oyun odası, satranç dersliği, drama dersliği, öğretmenler odası, idari oda, doktor odası için ayırdığımız revir, destek eğitim odasının olduğu dört dörtlük bir okul oldu.” Dedi.
Kendi adına değil memleket adına hayırlı bir iş olduğunu söyleyen hayırsever iş adamı Mahmut Açıkgöz, bir şeyleri yaparsınız ama önemli olan onun devamlılığıdır. Bunun en büyük örneği bu okulun bu hale gelmesinde emeği geçen insanlar başta il müdürü Kemal Karahan’a ve yaşam koleji arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum dedi.
Açıkgöz sözlerine şu şekilde devam etti; “Bina yapmak kolay önemli olan yetiştirebilmek, biz sadece çimento kumunda yer aldık. Önemli olan öğretmen arkadaşlarımızda onlar ülkemiz adına önemli insanlar yetiştirecekler. Okul normal bir devlet okulundan ziyade özel okulmuş gibi hava estiriyor. Beni ikinci gururlandıran şey okula her geldiğimde bir başka değişimle karşılaşmam bu beni oldukça gururlandırıyor.”
Özel Yaşam Koleji Müdürü M. Ali Gezer, “İlk önce sıfır atık projesiyle başladık bu yola tabi ki öğrencilerimin desteği ile. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Yanmaz, “Bu okulda iki proje hayata geçti. Birincisi sıfır atık projesi ikincisi ise kardeş okul projesidir. Ben hayırsever is adamı Mahmut beye, okul müdürü ve yaşam koleji öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş