Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“İskenderun’u Yönetmek Bir Sevda İşidir”

“İskenderun’u Yönetmek Bir Sevda İşidir”

“İskenderun’u Yönetmek Bir Sevda İşidir”Web
TV

Politika   A+a-

 Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, yoğun bir şekilde sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında, Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesine ziyarette bulundu.
Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesine ziyaretini gerçekleştiren Şahutoğlu, Sendika Şube Başkanı Mehmet Güngör, yönetimi ve üyeler tarafından samimi bir şekilde karşılandı.
Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Millet İttifakı CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Şahutoğlu’na hayırlı olsun dileklerinde bulunarak konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz hep bunu tartışırız. İskenderun Belediyesini kazanırsanız nasıl yöneteceksiniz diye. STK lar bizim vazgeçilmezimiz derlerdi. Çünkü birlikte yönetelim mantığı en güzel mantık. Bu iş şirket, hastane, fabrika mantığıyla yönetilmez. Ne zaman siyasiler toplumla ten teması sağladığı anda birlik ve beraberlik ortaya çıkar. Yoksa şirketler gibi çok iyi başarılar elde edebilirsiniz. Olduğunuz makamda çok yüksek bir yerlere gelmiş olabilirsiniz. Ama bu siyasetçi olacağınız anlamını taşımıyor. Yılmaz Bey’de zaten siyasetten öte hergün hastalarıyla, dostlarıyla beraberdi. Zor bir süreç yaşadı ama kendisine nasip oldu adaylık. Sendikam ve şahsım adına hayırlı uğurlu olsun diliyorum.” dedi.
İskenderun'u yönetmenin bir sevda işi olduğunu vurgulayan Şahutoğlu; “İskenderun Türkiye’mizin en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesi, çok stratejik bir konuma sahip. Onun da ötesinde sosyal bileşenler olarak da kozmopolit bir kent. Türkiye'nin bütün mozaikleri burada huzur içerisinde, kardeşçe, bir medeniyet kendine yakışır bir iklimde yaşıyor. Bu bizim için bir gurur kaynağı. Hatay Türkiye’ye model oluşturmuş bir şehir. Bizim yerel yönetimdeki en büyük hedefimiz ve projemiz bu huzurlu ortamı, çok daha güçlü, çok daha sağlıklı, çok daha sağlam bir şekilde korumak ve ileriye dönük bu şekilde taşınmasının önünü açmaktır” dedi.
Yerel yönetimlerin insanın doğumundan ölümüne kadar ki bütün yaşamsal evrelerini ilgilendiren hizmet alanlarını içerdiğini kaydeden Şahutoğlu; “Bu hizmet alanları içerisinde elbette ki yol yapmak, kaldırım yapmak, birçok sosyal tesisin altına imza atmak önemli ama kentin barışına ve huzuruna katkı sağlayacak projelerin de öncülüğünü yapmak bence böyle stratejik bir şehirde yaşayan insanlarımız için en önemli kriterlerden bir tanesi. Bizim buna ivedilikle, şiddetle ihtiyacımız var. Bizim başka vatanımız yok, başka bayrağımız yok. Biz bir arada birlik, beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşayacağız. Birbirimizi olduğu gibi kabul edeceğiz ve birbirimize saygı duyacağız. İşte bunun adı huzurdur. Huzur bizim en büyük projemizdir. İskenderun 1990'lı yılların başlarına kadar Türkiye’nin en gözde şehirlerinden bir tanesiydi. Ekonomik canlılığı son derece gelişmiş, Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla ve en aktif işlevsel kapasitedeki limanına sahip bir ticaret merkezi, bir sanayi kenti. Bunun insanlar üzerinde yarattığı çok ciddi bir ekonomik gelir tablosunun rahatlığı vardı, burada insanlar, esnaflar, emekçiler herkes hayatından memnundu. Körfez Savaşı'ndan sonra bu tablo ne yazık ki gittikçe tersine dönmeye başladı. Gittikçe kan kaybeden bir şehir konumuna geldik. Sonuçta gelinen noktada İskenderun üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş bir şehir konumunda. İskenderun’un yeniden bir diriliş hamlesine ihtiyacı var. Yeniden canlandırmamız lazım. Şu gerçeği de görmek gerekir. Büyükşehir Belediyesi yasasından sonra ilçe belediyelerin yetki alanı gittikçe daraldı. Bu nedenle sorunların üstesinden gelme adına bizim hem Büyükşehir'i hem de ilçe Belediyesi'ni bir çatı altında birleştirmemiz gerekiyor. Bu şehrin hayati önem taşıyan ekonomik canlılığı, sosyal hayatının dirilişi için kesinlikle bu iki yapıyı bir çatı altında birleştirmeliyiz. Önümüzdeki tıkanmış sürecin önünü açabilmemiz için bu hayati önem taşıyor. Bu yüzden hem Büyükşehir adına hem İskenderun belediyesi için destek istemeye geldim” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
 
“İskenderun’u Yönetmek Bir Sevda İşidir” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar