Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bahçeşehir Koleji Öğrencilerine ‘En İyi Sunum Ödülü’

Bilim Kahramanları Derneği, özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetişmesi niyetiyle

Bahçeşehir Koleji Öğrencilerine ‘En İyi Sunum Ödülü’

Eğitim   A+a-

dünyada 80 ülkede yapılan FIRST LEGO League (FLL) etkinliğini Türkiye’de düzenliyor. FLL etkinliği; tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllüyle hayata geçiriliyor.
Turnuvalara katılacak 4-10 kişiden oluşan takımlar, 2-3 ay öncesinden çalışıp; robot tasarlayıp, program yazıyor, araştırmalar sonucu özgün çözümler üretiyor, tiyatral sunumlar yapıyor, kullanıyor ve yayıyor. Takımlar önce yerel, sonra başarılarına göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma fırsatı elde ediyor.
Gençler ve çocuklar 4-10 kişi arası takımlar kurarak her yıl dünyanın gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp, çözüm üretip, paylaşıp, özgüven inşa ederler. Evrensel sunum metotlarını uygulayarak takım olarak çalışması ve kaynakları iyi kullandıkları bir deneyim yaşarlar.
Bu yılda İskenderun Bahçeşehir Koleji olarak Ekim ayından beri üzerinde çalıştıkları, teması INTO ORBİT Uzay Serüvenleri adı altında oluşturdukları projelerinde uzaya çıkan astronotların yaşam kalitesini arttırmak ve sorunları tespit edip bu sorunlara çözümler üretmektir.
Konuyla ilgili uzmanlarla görüşülmüş, bilirkişilerle fikir birliği yapılmıştır. Belli kaynaklardan faydalanılmış, geziler düzenlenmiştir. İhtiyaca uygun bir proje olması da ilgi çeken taraflardan olmuştur. Turnuva Ankara ODTÜ’de 16 Şubat Cumartesi günü 9 öğrenci ve 2 öğretmenimizin katılımıyla gerçekleşmiştir. Öğrencilerin gösterdikleri tiyatral başarının yanısıra keman,orgla da ‘özdeğer’leri tam çıkmıştır. FLL Değerleri olan ; ‘’biz bir takımız, koçlarımızın ve de danışmanlarımızın rehberliğinde çözüme ulaşmak için işleri biz yaparız, arkadaşça rekabet kurallarına uyarız, keşfettiklerimiz kazanmaktan daha önemlidir, deneyimlerimizi başkalarıyla paylaşırız, yaptığımız her şeyde duyarlı profesyonellik gösteririz ve eğleniriz.’’ özelliklerini göstererek takım ruhunu turnuvada da sergilemişlerdir.
Juriden ‘Projeyle ilgili en iyi Sunum Ödülü’ almışlardır, kendilerini tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar