Skip Navigation Links

2. OSB'de Atakaş ve Tosyalı Damgası

2004 yılında başlayan İkinci Organize Sanayi bölgesi araştırma çalışmaları ve resmi işlemlerin hayata geçirilmesi uzun ve yoğun bir, sürecin ardından

Ekonomi   A+a-

 
 
2004 yılında başlayan İkinci Organize Sanayi bölgesi araştırma çalışmaları ve resmi işlemlerin hayata geçirilmesi uzun ve yoğun bir, sürecin ardından sona geldi. İskenderun’da kurulması planlanan ikinci Organize Sanayi Bölgesi sahiplerini buldu. İş adamı Recep Atakaş ve Fuat Tosyalıya verilen arazide yaklaşık olarak 5000 ile 6000 arasında işçinin istihdam edilmesi bekleniyor.
Yaklaşık sekiz yıl önce başlayan İkinci Organize Sanayi teklif süreci
Hatay İskenderun II. OSB. Müteşebbis Heyet’in 25.03.2011 tarih ve 3 sayılı kararı ve Hatay İskenderun II. OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 04.04.2011 tarih ve 6 sayılı kararı gereğince Hatay İli İskenderun İlçesi Azganlık Beldesi sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti Hatay İskenderun II. OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ait 8 (sekiz) adet parselin tahsisine karar verilmiştir.
4562 sayılı OSB Kanunu ile OSB Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde ve aynı Yönetmeliğin 101. ve 103. maddelerine istinaden Hatay-İskenderun II. OSB’nin kuruluş protokolünde sektör grubu olan “Demirçelik Üretim Sektörü” ne uygun firmalar davet edildi.
İki Dev İsim Atakaş ve Tosyalı
Uzun zamandır çeşitli tartışmalara neden olan İkinci Organize Sanayi Bölgesi sonunda Valilikten çıkan karar beyannamesi ile son şeklini aldı.
Tahminen 17 firmanın İkinci Organize Sanayi Bölgesindeki arsalara talip olduğu alınan bilgiler arasında. Verilen 10 günlük resmi ilan süresi sonunda bu firmalardan Atakaş Şirketler gurubu yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ve Tosyalı Holding yönetim kurulu başkanı Fuat Tosyalı’da karar kılındı.
Hatay Valiliği, İskenderun Kaymakamlığı, Hatay İl Özel idaresi ve Azganlık Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda ortaya çıkan bu sonuç İskenderun’un ve çevre bölgelerinin yatırım kapasitesini artırmayı hedefliyor.
Yatırımlar ve Ekonomi
İskenderun ticareti ve sanayisi ile Türkiye’nin göz bebeği. Yatırımcısı istekli, açılım ve gelişme mümkün. Tek sorun kısıtlı arsa alanları.2.Organize Sanayi Bölgesi bir anlamda kentin can suyu olabilecek bir proje konumunda.
Binlerce işçinin istihdamı ile birlikte ekonomi önemli boyutlarıyla şekil alacak.
Azganlık bölgesinde bulunan İkinci Organize Sanayi sadece Azganlık belediyesinin ya da halkının kendi bölgesine ait bir yatırım değildir. Bu kıstasta bakmak yanlış olur genel olarak tüm bölgeye yeni bir katkı ve ekonomik trend sağlayacaktır. Hayatın refah seviyesinin katkıda bulunacağı önemli bir şekil ortaya çıkacaktır.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet