Skip Navigation Links

'Yüzde 100 kurumsallaşmayın!'

Murat Ersoy, kurumsal firmaların ya battığını ya da devlete muhtaç bırakıldıklarına da dikkat çekti.

Ekonomi   A+a-

İskenderun Genç İşadamları Derneği İSGİAD “Girişimcilik ve Anadolu ile İstanbul yakınlaşması” konulu konferans düzenledi.
Atlas Jet Havayolları Yönetim Kurulu başkanı ve ETS Tur yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, krizin kendisine yüzde 100 kurumsallaşmanın yanlış bir model olduğunu öğretini söyledi.
Murat Ersoy, kurumsal firmaların ya battığını ya da devlete muhtaç bırakıldıklarına da dikkat çekti.
Şirketlerde kontrolün profesyonellerin elinde olmasının sakıncalı sonuçlar doğurduğuna vurgu yapan Ersoy, “Kontrol yüzde 50 yatırımcını elinde olmalıdır. Yatırımı kontrol edemediğin noktada durdurmak en doğru olandır” dedi.



“Yüzde 100 kurumsallaşmayın!”
Atlas Jet Havayolları Yönetim Kurulu başkanı ve ETS Tur yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Suriye ile vize uygulamasının kalkması sonrası, Hatay’ın büyük bir gelişme göstereceğini belirterek genç girişimcileri orta vadeli borçlanmalarla yatırımlarını yapabilecekleri konusunda önerilerde bulundu.
İskenderun Genç İşadamları Derneği İSGİAD “Girişimcilik ve Anadolu ile İstanbul yakınlaşması” konulu konferans düzenledi.
İskenderun Deniz Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen konferansa, Ticaret Odası Başkan Vekili Müfit Tennioğlu ile İskenderun genç işadamları ve davetliler katıldı. Konferansa Atlas Jet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve ETS Tur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü, Murat Ersoy “Girişimcilik ve Anadolu ile İstanbul yakınlaşması” konulu konferansta dünden bugüne mesleki birikim ve yaptığı yatırımlarla nasıl büyüdükleri ve kazandıkları tecrübelerini paylaştı.
Hatay başta olmak üzere sınır bölgelerinin, Ortadoğu ülkeleri ile vizenin kalkmasıyla büyük önem kazandığını yatırımcıların dikkatini çektiğini ifade eden Ersoy “Özellikle son zamanlarda Suriye ile vizenin kalkmasının ardından bu bölge önem kazandı. Benim öngörüme göre 2010 yılında Hatay, ticari anlamda büyük gelişme kaydedecektir. Yatırımların Antakya merkezli olarak artacağını hatta şimdiden kira fiyatlarının da yüksek olduğunu biliyorum” dedi.
Atlas Jet’e 2007 yılında uçak almak isterken yüksek rakamda ve üç yıl sonrasına gün verdiklerini, almak için sıra beklediklerini hatırlatan Murat Ersoy, kriz sonrası yaşanan bu dönemin yapılacak yatırımlar konusunda avantajlı olabileceğinin de altını çizerek, “Biz o zaman almaktan vazgeçtiğimiz uçakları şimdi daha uygun ve hemen teslim alabiliyoruz. Sizler de yatırımlarınızı büyütmek veya çeşitlendirmek istiyorsanız, bu dönemde orta vadeli borçlanmalarla yapabileceğinizi söylemek istiyorum. Ayrıca şunu da hatırlatmalıyım % 100 kurumsallaşmayın. % 50 kurumsallaşın zira kontrol sizde olsun. Hiçbir zaman kontrolsüz güç, güç değildir. Örneğin Büyük firmalardan Koç, Migros’u iyi bir paraya zamanında sattı, Tüpraş’ı aldı. Fazla büyük olmak istemedi çünkü kontrol edemeyeceğini düşündü. Belki bir süre sonra TÜPRAŞ’ı da satacak.” Diye konuştu.
Atlas Jet Havayolları Yönetim Kurulu başkanı ve ETS Tur yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Dünya’da kıran kırana bir mücadele olduğunu bu nedenle sınır komşusu ülkelerdeki pazarları iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
İSGİAD Şube Başkanı Gökhan Gökten, İskenderun Ekonomisinin çıkış yolları bulması ve bölge işadamlarının dışa açılması konusunun ağırlıkta olduğu konferanstan büyük keyif aldıklarını Murat Ersoy’un tecrübe ve bilgi birikiminde faydalanma şansı bulduklarını söyledi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet