Skip Navigation Links

Dev Projenin Finansörleri Mmk-Atakaş Tesislerini Gezdi

- Rusya'nın En Büyük Çelik Üreticilerinden Magnitogorsk Iron And Steel Works (Mmk) Ve Atakaş Şirketler Grubu'nun Yüzde 50 Ortaklıklı Demir-Çelik Fabri

Ekonomi   A+a-

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş:
- "Ekonomik Krize Rağmen Ortağım Ve Ben Yatırıma Devam Ettik Hedefimize Ulaşacağız"

Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden Magnitogorsk Iron and Steel Works (MMK) ve Atakaş Şirketler Grubu'nun yüzde 50 ortaklıklı demir-çelik fabrikası Türk ve yabancı kuruluşların temsilcilerini ağırladı.
 

İskenderun Körfezi'nde Dörtyol ilçesi Payas beldesi sınırlarında yapımı devam eden MMK-Atakaş projesinin finansman, teknik, hukuk ve sigorta hizmetlerini sağlayan Türk ve yabancı kuruluşların temsilcileri tesisleri gezerek incelemelerde bulundu.
MMK-Atakaş Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Çakıcı ve MMK-Atakaş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tarkan Yıldırım'ın nezaretinde tesisleri gezen Türk ve yabancı şirketlerin ve bankaların yetkilileri dünyanın en modern teknolojisiyle yapılmakta olan tesisleri incelediler.

Tesislerin gezilmesinin ardından misafirler Yelken Kulübü'nde Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş tarafından ağırlandılar. Öğle yemeğinde biraraya gelen misafirlere Hatay mutfağının yöresel yemekleri ikram edildi. Burada bir konuşma yapan Recep Atakaş, projeye destek olan kuruluşların temsilcilerinin tesisleri gezmelerinden dolayı mutluluk duyduğunun altını çizdi. Ekonomik krizin dünyada en etkili olduğu dönemde kendisinin ve Rus ortağı Rashnikov Viktor Filippovich'in durmadan
yatırıma devam kararı aldıklarını ve hedeflerine ulaşacaklarına inandığını kaydeden Atakaş kendisi gibi kararlılık gösterdiği için ortağı Rashnikov'a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Türkiye İş Bankası proje finansmanı birim müdürü Ozan Gürsoy, MMK-Atakaş projesinin finansmanında küresel ekonomik krizin en zorlu dönemine rağmen yer almaya karar verdiklerini belirterek, "İş Bankası olarak 2009'un en zor dönemlerinde finansmanın tamamlanması için bu projede yer almaya karar verdik. Yaklaşık 200 milyon dolarlık bir pay ile finansmanda yer aldık, finansmanı oluştururken her ne kadar hayal etmeye çalışsanız da yerine gelip gerçeği görüp ne olup bittiğini görmek arasında çok fark var.

Biz de buraya geldiğimizde çok kısa zamanda çok ciddi bir aşama kat edildiğini gördük. İş Bankası olarak biz de finansman olarak katkıda bulunduğumuz için gurur duyuyoruz. Projenin Euro Money dergisi tarafından Avrupa ve Ortadoğu'da birincilik ödül alması da bizi ayrıca gururlandırdı. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
MMK-Atakaş projesine finansman olarak katkı sağlayan Garanti Bankası'nın proje satınalım finansman yöneticisi Emre Hatem ise Türkiye'ye yabancı yatırımın gelmesi noktasında büyük katkı sağlayan böyle bir projenin içerisinde oldukları için gururlu olduklarını söyledi. Hatem şunları kaydetti: "Öncelikle böyle bir projeyi finanse etmekten ben kurumumuz adına gurur duyuyorum. Biz bu işe 2 sene önce başladık 2008 Mart gibi, 2 sene süren bir finansman süreci oldu, krize rağmen desteğimizi sürdürdük, en sonunda bu işi tamamladık ve projeye her zaman güvendik. Garanti Bankası yetkilisi olarak bugün geldim, gördüm. Ülkemiz için müthiş bir yatırım, gurur duyuyoruz gerçekten. İstihdam anlamında, ihracata katkısı anlamında çok güzel bir tesis oldu. Kriz dönemlerinde birçok banka tereddüt ederken biz desteğimizi sürdürdük. Recep bey müthiş bir destek verdi, biz ona inanarak bu projeye destek verdik. Ben gerçekten bu projenin ülkemize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum, umarım bundan sonrada bölgede bu tarz yatırımlar
artar. Projenin bir başka önemi ise Türkiye'ye yabancı yatırım anlamında çok büyük bir öncülük oldu."

Projeye destek veren Pekin-Pekin hukuk danışmanlığı ortağı Fethi Pekin 2 yıldır üzerinde çalıştıkları MMK-Atakaş projesinde nerelere gelindiğini gördüklerini belirterek, "Müthiş gurur verici, müthiş şereflendirici. Ülkemizde böyle bir projenin gerçekleşmiş olduğunu gözlerimizle görmekten inanın çok sevinç ve gurur duyuyorum. Bu projenin bir vesileyle bir parçası bile olmamız bizi çok sevindirmiş, gururlandırmıştır. Ülkemiz için çok önemli bir yatırımdır" dedi.
MMK-ATAKAŞ projesine finans, hukuk, sigorta ve teknik danışmanlık hizmetlerini sağlayan BNP Paribas Bank temsilcisi George Grozavu, Clpfford Chance yetkilisi Emma Hay, RBS Bank yetkilisi Colorado Senaldi, İtalyan ihracat ve sigorta kuruluşu SACE yetkilisi Lizbi Corina Valdez, İngiliz teknik danışmanlık şirketi Mclellan yetkilisi Alan Grimmard, yaptıkları açıklamalarda dünyanın en modern teknolojisiyle yapılmakta olan MMK-Atakaş projesine dahil oldukları için mutlu ve gururlu olduklarını ifade ettiler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet