Skip Navigation Links

'Asgari Ücretli Giremiyor'

2005'te asgari ücretle 2 tam bir çeyrek altın alan bir kişi bugün kuyumcuya giremiyor.

Ekonomi   A+a-

2005’te asgari ücretle 2 tam bir çeyrek altın alan bir kişi bugün kuyumcuya giremiyor.
Yılbaşından bu yana yüzde 55 artan altın fiyatları tüketicileri kuyumcuların kapısına bile yaklaştırmıyor. Kuyumcular ve Saatçiler odası başkanı Uğur Fırat “Rekor fiyat artışlarından sonra altın satışı bitti ve kısacası Türkiye’de kuyumculuk sektörü bitti. Esnafımız yaklaşık 2-3 haftadır siftahız kepenklerini indirmeye başladı. Büyük olasılıkla Altının yükselişi önümüzdeki günlerde de devam edecektir” dedi.
 
Fiyatlarda yaşanan rekor artış altın almak isteyenleri kara kara düşündürüyor. ABD ve Avrupa’da yaşanan borç krizinin yayılma riski ve Fransa’nın kredi notunun da indirileceği endişeleri tüm dünya piyasaları vurmaya devam ediyor.
Gram altının fiyatı 102,700 TL’ye, Cumhuriyet Altını’nın fiyatı 685 TL’ye, Çeyrek altının fiyatı ise 168 TL’ye ulaştı. Altın fiyatlarında yılbaşından bu yana gerçekleşen değer artışı ise yüzde 55’e ulaştı. Bu yılın ikinci yarısı içinse asgari ücret Asgari Geçim İndirimi hariç net 599,21 TL olarak belirlendi. Dolayısıyla asgari ücretle çalışan bir kişi Cumhuriyet Altını’nın sadece yüzde 68’ini alabiliyor.
Altın fiyatlarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Uğur Fırat “Çeyrek Altın 170 TL’ye dayandı. Bu durumda vatandaş altın almıyor. Bazı günler hiç satış yapmadan dükkanımızı kapatıyoruz. Alan olmadığı gibi satan da yok. Çünkü insanlar altındaki yükselişin süreceğini düşünüyor. Ayrıca şu ortamda altın satsalar alternatif bir yatırım aracı da yok. Düğünlerde ve sünnet törenlerinde bile vatandaş altın takmakta zorlanır hale gelmiştir. Dünya Piyasalardaki panik ve olumsuz ekonomik koşullar düzelmediği takdirde altındaki yükseliş devam edecektir” dedi.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet