Skip Navigation Links

Hassa Atıksu Arıtma Tesisi'nin Yapımına Başlandı

Hassa Atıksu Arıtma Tesisi'nin Yapımına Başlandı

Hassa Atıksu Arıtma Tesisi'nin  Yapımına BaşlandıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Hatay genelinde yapılan 9. yeni arıtma tesisi olan ve Hassa’nın çevre temizliği için büyük önem arz edecek olan Hassa Atıksu Arıtma Tesisi İnşaat’ının yapımına başladı.
Finansmanı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından temin edilen 3 milyon 279 Bin dolar hibe ile sağlanan, ihalesi İller Bankası Genel Müdürlüğünce yapılarak sözleşmesi imzalanan projenin yapımına başlandığını belirten HATSU yetkilileri, projenin 240 gün içerisinde tamamlanmış olacağını aktardı.
Yapı denetimi HATSU Genel Müdürlüğü Etüd Plan Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak olan projenin hayata geçirilmesi ile ilk aşamada günde 4000 m3 atık suyun arıtımını sağlaması hedefleniyor. Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur prensibine göre dizayn edilen tesiste evsel atık suyun, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımı sağlanarak Tiyek Deresi’ne deşarjı sağlanacak.
İnşasına başlanan tesisin tamamlanması ile Hassa ilçemizin de temiz bir çevreye kavuşacağını aktaran Genel Müdürlük, Hatay genelinde yapılan Atık su Arıtma Tesisleri sayesinde çevre kirliliğini önlenerek sağlıklı bir geleceği oluşturma hedefinde kapsamlı projelerin devam edeceğini açıkladı.
 
 
 
 
 
 
Hassa Atıksu Arıtma Tesisi'nin  Yapımına Başlandı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet