Skip Navigation Links

Tosyalı her zaman sözünü tutar!

Tosyalı Holding'in eğitim seferberliği aralıksız sürüyor. Türkiye demir-çelik sektöründe bugüne kadar ses getiren yatırımlarıyla büyük başarılara imza

Ekonomi   A+a-

Tosyalı Holding’in eğitim seferberliği aralıksız sürüyor. Türkiye demir-çelik sektöründe bugüne kadar ses getiren yatırımlarıyla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 6 Şubat 2010 tarihinde Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri’nin açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği Kapalı Spor Salonu ve Sosyal Bilimler Lisesi sözü için ilk adımı attı.

Osmaniye’de inşa edilerek eğitim camiasına kazandırılacak olan Tosyalı Kapalı Spor Salonu ve Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokol imza töreni Osmaniye Valiliği’nde gerçekleştirildi. İmza töreni Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ile Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın katılımıyla gerçekleşti.
Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, İskenderun ve Osmaniye’de görev yapan basın mensuplarının da hazır bulunduğu protokol imza töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, “Hatırlanacağı üzere 6 Şubat’ta Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde, Tosçelik Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri’nin açılışı sayın Başbakanımız tarafından gerçekleştirilmişti. O mutlu günün açılış töreninde Başbakanımız Osmaniye için Kapalı Spor Salonu ve Sosyal Bilimler Lisesi için müjde vermişti. Bölgemiz öğrencileri sosyal bilimlerde çok başarılı. Zaten Türkiye genelinde 19 sosyal bilimler lisesi var. Türkiye’nin idari yapısı için gerekli olan genç beyinlerin yetişmesine büyük katkı sağlayacak olan Sosyal Bilimler Lisesi, eğitim camiası adına büyük bir kazanç olacaktır. Şimdiye kadar basketbol ve voleybol maçları Mersin ve Adana’da oynanıyordu. Kapalı Spor Salonu’nun da inşasının bitmesiyle artık bu tür maçlar Osmaniye’de oynanacak; ilimiz bölgemizde spor ve eğitim alanlarında önemli başarılara ev sahipliği yapacaktır. Her iki yapının da bölgemizin en modern tesisleri olacağından kuşkumuz yok. Kapalı Spor Salonu ve Sosyal Bilimler Lisesi için üstün gayret ve çabalarından ötürü sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, her iki güzide eserin yapımını üstlenerek büyük bir özveride bulunan, tüm enerjisini yatırıma ve ülkemizin refah seviyesini yükseltecek eserler inşa etmeye adayan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı sayın Fuat Tosyalı’ya teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Ülkemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde görüş ortaya koydu.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı da yaptığı değerlendirmesinde, sanayi yatırımlarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine yepyeni iki halka daha ekleyecek olmanın kıvanç ve mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Kendileri açısından en büyük yatırımların eğitim alanına yapılan yatırımlar olduğunu yineleyen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Öncelikle Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Osmaniye Valimiz sayın Celalettin Cerrah’a bizleri Osmaniye için son derece faydalı projelere imza atmak üzere teşvik ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu topraklardan aldığımızı yine bu topraklara verme bilincinde olan bir şirket olarak, toplumsal alanda ve eğitim alanındaki projelerimize ara vermeden devam ediyoruz. Gözbebeğimiz Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri’ni açtıktan kısa bir süre sonra babamız Şerif Tosyalı’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken; 2.500 kişiye ekmek kapısı olan tesisimizin açılışını gördüğü için de buruk bir teselli yaşıyoruz. Bu vesileyle bizi hem açılışımızda hem de kederli günümüzde yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza tekrar şükranlarımı sunuyorum. Bu protokolle birlikte tesislerimizin açılış töreninde sayın Başbakanımıza Osmaniyemiz için sözünü verdiğimiz Sosyal Bilimler Lisesi ve Kapalı Spor Salonu’nun yatırımına başlıyoruz” dedi.

Açıklamalarının devamında Kapalı Spor Salonu ve Sosyal Bilimler Lisesi’nin detaylarına ışık tutan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, her iki yatırımın toplam bedelinin 8 milyon TL olduğunu belirterek, “Osmaniye’de Fakıuşağı Eğitim Kampüsü bölgesinde yaklaşık 3 milyon TL tutarındaki yatırımla inşa edilecek olan Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi, toplam 4813 m2 inşaat alanına sahip olacak. 24 öğrenci kapasiteli 16 adet dersliğinde toplam 384 öğrencinin öğrenim görebileceği lisede 8 adet laboratuar, sergi salonu, kütüphane ve kapalı spor salonu bulunacak. Fakıuşağı Eğitim Kampüsü bölgesinin yanında inşa edilecek Tosyalı Kapalı Spor Salonu ise 8.000 metrekare kapalı alanla 2.000 seyirci kapasitesine sahip olacak. 5 milyon TL tutarında yatırımla inşa edilecek olan spor salonunda basketbol, voleybol ve hentbol sahalarının yanı sıra, fitness salonu ve sosyal faaliyetler için çok amaçlı salonlar bulunacak” ifadesinde bulundu.

Tosyalı Holding’in Osmaniye’de planladığı projeleri dışında devam eden ve tamamlanan projeleri arasında Tosçelik Fen Lisesi, Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi ve Sevgi Evleri bulunuyor.

Sağlık Kompleksi
Sosyal sorumluluğunun bilincinde olan Tosyalı Holding sadece sanayi alanına yaptığı yatırımlarla kalmayıp aynı duyarlılığı sosyal projelerde de göstererek yapılan sayısız yardım faaliyetlerinin yanı sıra Şerif Tosyalı Sağlık Merkezi’ni inşa ederek Sağlık Bakanlığı’na bağışladı.

Tosçelik Fen Lisesi
Tosyalı Holding tarafından İskenderun’da 50.000 m2 alan üzerine kurulan, Türkiye’nin en büyük ve modern eğitim tesislerinden biri olan Tosçelik Fen Lisesi, 2006 yılında Türk eğitimine kazandırıldı. Liseler arası matematik yarışmasında 2009’da Türkiye birinciliği elde eden Tosçelik Fen Lisesi, henüz ilk mezunlarını vermemesine rağmen fen liseleri arasında önemli bir yer buldu.

Sevgi Evleri
Tosyalı Holding, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Sevgi Evleri’ni hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 0-6 ve 6-12 yaş arasındaki kimsesiz çocuklar için ev ortamında büyüyecekleri 10 villalık ve ortalama 100 çocuğun bakımının üstlenileceği bir proje için çalışmalarına devam ediyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve ilgili bakanlıklar tarafından onaylanan ve sosyal hizmetlerle koordineli olarak hayata geçirilecek olan Sevgi Evleri, proje tamamlandıktan sonra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağışlanacaktır. Projenin 2011 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet