Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun’da Dilencilere Geçit Yok!

İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

İskenderun’da Dilencilere Geçit Yok!

Yerel   A+a-

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde sürdürdüğü denetleme ve kontroller kapsamında dilencilik faaliyetlerine geçit vermiyor.
Cezai İşlem Uygulanıyor
İlçe merkezi ve yakın noktalardaki camilerin önlerinde yapılan uygulamalarda ise dilencilerin çoğu zabıta ekiplerini görünce camilerden uzaklaştı. Cami önlerinden zabıta ekiplerinin uyarılarına rağmen ayrılmayanlar ise ekip arabalarına alınarak zabıta amirliğine götürülüp haklarında gerekli cezai işlem uygulandı.
Belediye ekipleri operasyonlarını özellikle pazar yerlerinde, kent merkezinde ve ilçenin belirli noktalarında sürdürüyor.
Dilencilere yönelik operasyonların kararlılıkla süreceğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Çalışma gücüne sahip olduğu halde iş yapmaktan kaçınıp, merhamet duygularını istismar eden ve bunu alışkanlık haline getiren dilencilerle mücadelemiz devam edecektir. Yapılan denetimler sonucunda toplanan dilenciler Zabıta müdürlüğüne getirilerek yasalar çerçevesinde haklarında işlem yapıldı” diye konuştu.
Halkın dini duygularını sömüren dilencilere fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların bu gibi uygunsuz durumlarla karşılaşması halinde zabıta ekiplerini arayabileceklerini belirttiler.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar