Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Atakaş ödüle doymuyor

Dev projeye dev ödülü bugün akşam saatlerinde İngiltere'de alacak olan bölgemizin saygın yatırımcısı hayırsever işadamı Recep Atakaş, bir gururu daha

Ekonomi   A+a-

Dev projeye dev ödülü bugün akşam saatlerinde İngiltere’de alacak olan bölgemizin saygın yatırımcısı hayırsever işadamı Recep Atakaş, bir gururu daha bölgemize ve ülkemize yaşatmaya hazırlanıyor.

Atakaş ödüle doymuyor

Dünya Finans çevrelerinin merakla beklediği finans ve proje ödülü perşembe günü akşam sahibini buluyor.

Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden Magnitogorsk Iron and Steel Works (MMK) ve Atakaş Şirketler Grubu'nun yüzde 50 ortaklıkla 1,7 milyar dolarlık yatırım yaparak Dörtyol'da kurmakta oldukları demir-çelik fabrikası proje ve finansman olarak
Dünya’nın en saygın finans yayın organı olan Finans Dergisi Euromoney tarafından Avrupa ve Ortadoğu birinciliğine layık görüldü. Geçtiğimiz günlerde 25.Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Atakaş Şirketler Gurubu’nun yönetim kurulu Başkanı Recep Atakaş bu gurur verici haberi çalışanlarına ve tüm kamuoyuna heyecanla duyurmuştu. Pazartesi günü Türkiye’den ayrılarak İngiltere’ye giden Atakaş 11 şubat Perşembe gecesi Londra’da düzenlenecek törenle ödülünü alacak.

MMK ve Atakaş Şirketler Grubu'nun yüzde 50-50 ortaklıkla 1,7 milyar dolarlık yatırımla Dörtyol'da kurmakta olduğu demir-çelik fabrikası, doğrudan 2 bin kişiye, dolaylı yoldan 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Bu, Türkiye'nin özel sektör tarafından demir-çelik alanında sıfırdan ve tek kalemde yapılan en büyük yatırımı özelliğini taşıyor. 400 bin tonluk yıllık kapasiteli çelik servis merkezi 2009 yılı başında devreye alınan tesiste kesme, dilimleme, paketleme hizmetleri başlayan fabrikanın yıllık on milyon ton elleşleme kapasiteli liman ve boyama hattı ise 2009 yılı aralık ayında devreye alınmıştı. 500 dönümlük arazi üzerinde kurulması devam eden tesisin, 2010' yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar