Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Okullardaki tadilat ve boya işlerini hükümlüler yapıyor

İskenderun’da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler okullarda temizlik, boya ve tadilat işlerini yürütüyor.

Okullardaki tadilat ve boya işlerini hükümlüler yapıyor

Eğitim   A+a-

İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlüler yarıyıl tatilinde okulların boya, badana, onarım ve temizlik işlerini yapıyor.
Arsuz Kaymakam Vekili Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Cumhuriyet Savcısı Kerem Bozdağ, İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Arsuz Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, görevli okul müdürleri ve müdür yardımcıları Nardüzü İlkokulu'nu ve Nardüzü Ortaokulu'nu ziyaret ederek okulda kamu yararına çalışan hükümlüler tarafından yapılan çalışmaları yerinde incelediler.
Kamu yararına çalışan hükümlüler sayesinde okulların yeni döneme hazır olarak başlamalarını sağlayacaklarını ifade eden İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 15 günlük tatilde bir çok okulun yeni döneme hazır olacağını söyledi.
Çelikkol açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Denetimli Serbestlik, şüpheli sanık ve hükümlüler hakkında adli makamlarca verilen ceza ve tedbirlerin toplum içinde denetim ve takibinin yapıldığı, şüpheli, sanık ve hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için ihtiyaç duyulan her türlü, hizmet, program ve kaynakların sağlandığı, alternatif bir ceza ve infaz sistemidir.
İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetki alanında bu gün itibariyle yaklaşık 250 hükümlü çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak kamu yararına çalışmaya devam etmektedir. 2018 Yılı içerisinde yaklaşık 1.200 Kişi kamu yararına çalışmıştır. Bu kapsamda; 2018 yılında 3.000'i zeytin ağacı olmak üzere toplam 4.000 ağaç dikim ve bakımı yapılmış, onlarca okulun klima bakım ve onarımı, boya ve tadilatı yapılmıştır. Yine aynı şekilde onlarca cami ve diğer kamu kurumlarının temizlik hizmetleri sağlanmıştır ve sağlanmaya devam edilmektedir.
Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile 2019 yılı 15 gün ara tatil süresince ilk ve orta dereceli okulların ülke genelinde denetimli serbestlik altında kamu yararına çalışan hükümlüler tarafından genel temizlik, boya badana ve bakım onarımlarının yapılması planlanmıştır.
Bu kapsamda İskenderun Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz gözetim ve denetiminde kamu yararına çalışan hükümlülerce 15 gün ara tatil süresince Milli Eğitim İlçe Müdürlükleri tarafından önceden belirlenen ilk ve orta dereceli okulların boya ve tadilatlarının ve genel temizliğinin yapılması planlanmış olup bu çalışmayı da bugün itibariyle başlatmış bulunmaktayız. Bu sayede okullarımızın yeni döneme hazır olarak başlamaları sağlanmış olacaktır. Şu anda da kamu yararına çalışan hükümlüler tarafından bulunduğumuz Arsuz Nardüzü İlkokulu ve Arsuz Nardüzü Ortaokulu'nun genel temizlik, parke taşı döşenmesi, bahçe düzenlemesi, onarım ve tadilatlar ve ayrıca bir başka ekip tarafından da Dörtyol Atatürk Ortaokulu'nda genel temizlik ve bakım onarım yapılmaktadır" dedi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar