Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ticaret Borsası'ndan Toprak Analiz laboratuarı

İskenderun Ticaret Borsası genel sekreteri Engin Vayısoğlu, Toprak Analiz Laboratuvarına çiftçimizin ilgisinin az olması ürününe yansıyor

Ekonomi   A+a-

İskenderun Ticaret Borsası genel sekreteri Engin Vayısoğlu, Toprak Analiz Laboratuvarına çiftçimizin ilgisinin az olması ürününe yansıyor
İskenderun Ticaret Borsası genel sekreteri Engin Vayısoğlu küresel krizde ekonomik olarak gelirini %20 arttırarak iş hacmini aşarak üyelerine daha iyi hizmet vermeye başladığını söyledi.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Borsa Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu önümüzdeki dönem içerisinde Ticaret borsası olarak, mali yönden gelirimizi arttırdığımız için bütçemizin verdiği imkan doğrultusunda, İskenderun ve civar köy ve beldelerde tarımla uğraşan mühtahsillerimize tarım destek primleri hakkında bilinçlendirmek ve tarım tahlil labaratuvarı hakkında altyapı çalışmalarına başladıklarını belirtti.
Tahlil laboratuvarı olmayan bölgeye prim yok
Engin Vayısoğlu; “Tarım Bakanlığı yeni bir uygulamaya geçerek, Tarım tahlil labaratuvarı olmayan yerlerde destekleme primi ödemeyeceğini açıkladı.
Bu bağlamda, bizim labaratuvar açacak bir yerimiz yok. Kaymakamlık veya Belediye bize bir
yer gösterecek biz oraya 150 metre kareden oluşan bir labaratuvar açacağız. Sahip çıkmasını bekliyoruz dedi.
Üretimler takip edilmeli
Genel sekreker Vayısoğlu, Tarım Başkanlığının Türk Tarım sektörünün daha iyi ve başarılı gelişmesi için öncelikle üretimin başından takip edilmesi gerekiyor. İhracatın ve gıda güvenliğinin tarımın ilk aşamasından itibaren izlenerek Toprak analizinden doğru sonuç elde edilmesi gerekiyor.
Doğru sonuç, az gübreleme, çok verim
Tarımsal üretimin ilk aşamasında yapılacak toprak analizi ile gübreleme, ilaçlama ve pazarlamadan, ihracata kadar her alanda etkilerini görebiliriz. Şayet doğru bir toprak analizi yaparsak, çiftçimizin belkide ihtiyacı olmayan toprağına zarar veren daha maliyetli bir gübrelemeve uygulanması yerine, verimini arttıracak daha az gübre maliyeti , daha az ilaçlama ile daha çok ürün elde etme imkanı sağlanır” dedi.
Daha az ilçlama ve gübreleme ile ihracatta en büyük problemimiz ortadan kalkacağını ifade etti.

Laboratuvar için yer
İskenderun Kaymakmlığının veya iskenderun Belediyesinin bize göstereceği herhangi bir yerde kuracağımız labaratuvar ile iskenderunda modern bir tarım sistemine geçileceği ve civar köy ve beldelerdeki çifçilerimizde mağdur olmadan bu labaratuvar sayesinde destekleme primi alacak.
Çifçinin gelişiminede katkı sağlayacaklarını söyleyen Borsa Genel sekreteri Vayısoğlu; çok acil iskenderun Kaymakamlığının veya iskenderun Belediyesinin labaratuvar kurmak için bize bir yer göstermesini bekliyoruz.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar