Skip Navigation Links

Kisiad Üyeleri Suriye'den Mutlu Döndü

Suriye de Şam Ticaret Odası ve Şam Sanayi Odasının resmi davetlisi olarak giden KİSİAD İskenderun'u ve Hatay'ı orada temsil etti.

Ekonomi   A+a-

Suriye de Şam Ticaret Odası ve Şam Sanayi Odasının resmi davetlisi olarak giden KİSİAD İskenderun’u ve Hatay’ı orada temsil etti.

İskenderun da sanayici ve işadamlarından oluşan 16 kişilik bir grupla 13 Kasım Cuma günü İskenderun’dan hareket eden kafile 15 Kasım Pazar günü İskenderun’a döndü. Gezi ve görüşmeler hakkında bilgiler veren KİSİAD başkanı sayın Tamer Eker; “Suriye ile ticari yakınlığımızı artırma gayreti içersindeyiz.
Ticaretin yanı sıra dostluğumuzu da artırmak istiyoruz, küresel barışa katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Ticari ilişkilerin güçlendirilmesi için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını belirten Tamer Eker, “Sektörleri önceden belirlemiştik aynı sektörden ithalat ve ihracat yapmak isteyen Şam Sanayi ve Ticaret odası üyeleri ile ikili iş görüşmelerini Şam Ticaret odasında gerçekleştirdik, İkili iş görüşmeleri ve sektörel gezilerde çok olumlu görüşmeler ve bağlantılar yapıldı alım talepleri değerlendirildi. Bu görüşmeler öncesi yapılan açılış konuşmasında Türk heyeti adına konuşmayı KİSİAD başkanı olarak biz yaptık Şam Ticaret odası adına ise konuşmayı Başkan, Suriye Milletvekili, Parlamentolar başkanı ve Suriye - Türk İş Konseyi başkanı sayın, Bahaeddin Hasan yaptı. Sayın, Hasan iki ülke arasında ki yakınlığa Kardeş, Komşu ve Akraba ülke oluşumuza vurgu yaparak siz değerli İskenderun’luları burada görmekten mutluluk duyarız. Suriye ile Gümrük, Sınır ve Ticari problemlerinizi paylaşmak ve yardımcı olmak bizim görevimizdir. Geçen ay iki ülke arasında yapılan antlaşmada Vizenin kaldırılması ve Gümrük vergilerinin muafiyeti, teşvikler çok önemli gelişmelerdir bunlar. İktisadi, Turizm, İnşaat, Yatırım ve Üretimde önemli projeleri beraber yapabiliriz, TUSKON üyelerini ülkemize yatırım için bekliyoruz; çünkü tüm dünyada çok iyi tanınıyorsunuz dedi. Yaklaşık 45 dakika konuşmasını sürdüren başkan konuşmasında sizin bağlı bulunduğunuz TUSKON çok büyük ve İsabetli işler yapıyor bunlar çok güzel çok takdir ediyoruz diyerek övgülerde bulundu.. Şam Oda temsilcilerine Plaket takdiminde bulunuldu ve İskenderun’a davet edilerek, Oradan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Türk Ticaret Ateşesi Ş. Kaan Özdemir’i makamında ziyaret ederek onlardan da gerekli bilgi ve önerileri aldık. Ticaret Ataşemiz sayın, Özdemir kısaca İskenderun hakkında bilgiler alarak Suriye ve Şam’daki ticari kurallar hakkında kendisi de bizlere önemli Dipnotlar da bulundu. Suriye ile konumumuz İskenderun ve Hatay için çok önemli olduğunu sınır uzunluğumuzun 900 km olduğunu ve İskenderun’dan Şam’a karayolu ile mesafenin 500 km oluşunun büyük avantaj sağladığını belirtti. Burada Yatırım ve Ticaret yapacak firmaların önceden kendilerine gelerek fikir sormasının yararlı olacağını belirterek yaptığımız ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bizlerde teşekkür ederek ayrıldık. Daha sonra bire bir sektörel anlamda ayrı ayrı İşyerleri ziyaretleri yaparak gezimizi yararlı bir şekilde tamamladık” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet