Skip Navigation Links

Bu fırsatı değerlendirin..

İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu, Halk Bankası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri ''Evini Yenile Türkiye'' kamp

Ekonomi   A+a-

İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu, Halk Bankası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri ''Evini Yenile Türkiye'' kampanyasıyla yapı sektöründe hareket hedeflendiğini bildirdi.
Kampanya kapsamında vatandaşlara Halk Bankası’ndan yüz güldürecek faiz oranlarıyla alacakları kredilerle evlerini yenileme fırsatı doğduğunun ifade eden İTSO Başkanvekili Tennioğlu, bu sayede yapı sektörüne bağlı alanlarda istihdamın arttırılacağını söyledi.
Bu kampanyanın ertelenen ev tadilatı taleplerinin tetiklenmesi ve tüketicilerin uygun finansman modeli ile yıllardır hayalini kurduğu evlerini yenileme planını gerçekleştirmek için atılmış somut bir adım olduğunu vurgulayan Tennioğlu, “Öncü sektörümüzün daha fazla desteklenmeye ihtiyacı vardır. Halk Bankası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri ''Evini Yenile Türkiye'' kampanyası kapsamında, 100 bin tüketiciye, Halkbank tarafından yüzde 0,33'ten başlayan faiz oranları ile kredi verilmesi ve yapı sektörüne 1 milyar liranın üzerinde iş hacmi yaratılması hedefleniyor” dedi.
Tüketicilerin ev yenileme ihtiyaçları için cazip bir fırsat olan kampanyanın ayrıca yapı malzemeleri sektöründe talebin canlandırılması, istihdamın artırılması, ülke ekonomisine katkı sağlanması da amaçlandığına vurgu yapan Tennioğlu “Halkbank, bu kapsamda 12 ay vadede yüzde 0,33, 13-24 ay vadede yüzde 0,80 ve 25-36 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranları ile tüketicilere ev yenilemede kullanacakları 2 bin liranın üzerindeki yapı malzemeleri işçilik harcamaları için finansmanı, 2 ay geri ödemesiz olarak sağlayacak. Böylece hem üretici, hem banka hem de vatandaşın karlı çıkacağı bir ortam oluşturuldu. Yeni ev alamayan pek çok vatandaş da vergi indirimlerinden faydalanarak ya beyaz eşya aldı ya da mobilyalarını yeniledi. Evlerin mutfakları, banyoları, pencereleri, boyasını unutulmak, ihmal edilmek zorunda kaldı” şeklinde konuştu.
Toplam kredi bedelinin yüzde 50'sini aşmayacak şekilde işçilik, ustalık, hizmet bedeli gibi masrafların banka tarafından kredi kapsamında değerlendirileceğini de sözlerine ekleyen Tennioğlu şunları kaydetti: “Ayrıca bu hizmetler faturalandırılacağı için de kayıt altına girecek ve kampanya kayıt dışılığın önlenmesinde de rol oynayacak. Daha fazla bilgi almak isteyenler İTSO bünyesindeki ilgili birimlere uğrayabilirler”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet