Skip Navigation Links

Hastadan 540 Gram Ağırlığında Dev Guatr Çıkarıldı

Meryem Cemili’nin boynundan ve göğüs kafesinden, ameliyatla 540 gram ağırlığında dev guatr çıkardı.

Hastadan 540 Gram Ağırlığında Dev Guatr Çıkarıldı

Sağlık   A+a-

İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, nüks multinodüler guatr teşhisi konulan Meryem Cemili’nin boynundan ve göğüs kafesinden, ameliyatla 540 gram ağırlığında dev guatr çıkardı. Uzun süre nefes darlığı yaşayan ve sırt üstü yatarken nefes almakta ve yutmakta zorluk çeken Meryem Cemili’nin ameliyatını başarıyla gerçekleştiren Doç. Dr. Turgut Karaca, ameliyat sonrası hastayı sağlıklı bir şekilde taburcu ettiklerini açıkladı.
“Riskli operasyonu başarıyla tamamladık”
Ameliyattan iki gün sonra hastanın normal yaşantısına döndüğünü ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, “Hastaya, İç Hastalıkları Uzmanımız Dr. Ender Çolakoğlu tarafından guatr teşhisi konuldu. 540 gram ağırlığındaki dev guatr, hastamızın akciğerine baskı yapıyordu. Bu da hastanın nefes alışını engelliyor, yutmada zorluk yaşamasına sebep oluyordu. Hastamızın tiroid bezi ameliyatını; hem boynunu, hem de göğüs kafesini (sternotomi) açarak gerçekleştirdik. Bu tür dev guatr hastalarının anestezi işlemi de özelliklidir. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanımız Dr. Feray Tümkaya’nın yardımlarıyla, ameliyatı başarıyla tamamladık” dedi.
Sağlığına kavuştuğu için mutluluğunu dile getiren Meryem Cemili ise, “Son zamanlarda nefes almakta ve yürümekte güçlük çekmeye başlamıştım. Ameliyattan sonra rahat nefes alıyorum ve artık yorulmuyorum. Beni sağlığıma kavuşturan doktorum Turgut Karaca ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet