Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Zarar Gören Çiftçiye Destek İçin Çalışmalar Başlatıldı

İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ileterek, zarara uğrayan çiftçilere gerekli desteğin sağlanması için girişimlerine devam ediyor.

Zarar Gören Çiftçiye Destek İçin Çalışmalar Başlatıldı

Arsuz   A+a-

Arsuz’da faaliyet gösteren Gökpınar Zeytindalı Derneği, üç gün önce bölgede etkili olan dolu yağışında büyük oranda zarar gören tarım alanlarıyla ilgili çalışma başlatarak, çiftçi ile İlçe Tarım Müdürlüğü arasında köprü vazifesi görüyor.
Gökpınar Zeytindalı Derneği Başkanı Serdal Gökpınar, tarlada hasat bekleyen ürünleri dolu yağışı sırasında zarar gören çiftçilerle görüşerek, hasarın büyüklüğü ile ilgili bilgileri İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ileterek, zarara uğrayan çiftçilere gerekli desteğin sağlanması için girişimlerine devam ediyor.
Gökpınar Zeytindalı Derneği Başkanı Serdal Gökpınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dolu yağışı sonrası ürünleri zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak şöyle dedi:
3 gün önce meydana gelen yoğun yağmur yağışı sonrası Arsuz İlçesi Akçalı, Üçgüllük, Madenli ve civarı mahallelerde oluşan dolu yağışı sonucunda ekili ve dikili arazilerin büyük bir kısmı zarar gördü. Çiftçilerimizin doğal afet sonucu görmüş olduğu bu zararlardan dolayı bölgenin Doğal Afet Bölgesi ilan edilmesi için girişimlere başlandı. Çiftçilerimizin bu zararına kayıtsız kalmayan bölgenin en aktif derneklerinden Gökpınar Zeytindalı Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin bölgemizde dolu yağışından zarar gören çiftçilerimiz ile görüşüp alınan bilgileri Arsuz İlçe Tarım Müdürlüğü iletti.
Arsuz Belediye Başkanı ve siyasi parti temsilcileri ile yapılan görüşmelerde dolu yağışının etkili olduğu mahallelerin Doğal Afet Bölgesi ilan edilmesi konusunda destek istendi.
Daha önce yaşanan doğal afetler sonucunda ürünleri zarar gören çiftçilerimizin kullanmış oldukları Çiftçi Kredilerinin ödemeleri ertelenmiş olup bu uygulamanın bu afette de hayata girmesi için talepler yetkili yerlere bildirildi. Ürünleri zarar gören çiftçilerimizin Arsuz İlçe Tarım Müdürlüğüne zarar tespiti için başvurmaları gerektiğini ileten Dernek yöneticileri bu konun takipçisi olduğunu ve çiftçilerimize yardımcı olmak adına çalışmalarına devam edeceklerini bildirdiler.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar