Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Eğitimci-Yazar M. Erdal Torun : ‘Beyin bedava, haydi hızlı okumaya...’

Eğitimci-yazarlarından Mehmet Erdal Torun’un ilk kitabı olan “Hızlı Okuma & Etkin Anlama Beyin Bedava” kitabı kitapevlerindeki raflarda yerini aldı.

Eğitimci-Yazar M. Erdal Torun : ‘Beyin bedava, haydi hızlı okumaya...’

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun’un saygın ve üretken eğitimci-yazarlarından Mehmet Erdal Torun’un ilk kitabı olan “Hızlı Okuma & Etkin Anlama Beyin Bedava” kitabı kitapevlerindeki raflarda yerini aldı.
 
Uzun süren bir çalışmanın ardından okuyucuları ile buluşan kitap hakkında görüşlerini aldığımız Eğitimci-Yazar Mehmet Erdal Torun şunları söyledi :
“Öğrenmeyi okuma yoluyla gerçekleştirmek çok sağlıklıdır. Bir başkalarının sözlü etki alanında kalmaktan kurtulursunuz. Farklı görüşleri okuyarak olaylara bakış açıları geliştirip olaylar karşısında belli bir tutum oluşturabilirsiniz. Okumadan edinilen bilgi sadece duyumdan ibarettir ve o bilgiyi aktaranların düşüncelerini yoğun olarak taşır. Kitaplardan yaptığımız okuma ile bir olaya, bir düşünceye farklı yollardan bakış açılarından ulaşabiliriz ve özgün bakış açısı oluşturabiliriz.
Okuma eylemi zihni geliştirir, düşünceyi geliştirir.
Görsel ve sözlü öğrenmeler hem kalıcı değildir hem özgün değildir. Taraflıdır. Çok çabuk tüketilir.
En sağlıklı öğrenme yöntemi okumaktır. Okuyarak elde edilen bilgi bizim tarafımızdan yorumlanıp bir şekle girer. Başkasının bize medya yoluyla aktardığı bilgilerde aktaranın yorumu bilginin önüne geçmiştir. Aktaran hatibin sözlü ve davranışsal etkisinde kalırız.
En temiz ve en yalın bilgi kitaplardadır. Çünkü kitap söz gibi inkar edilemez, yazılı bir belgedir.
Çapraz okumalar yani farklı kaynaklardan ve görüşlerden bir olayı okumak bizi sağlıklı bilgiye ulaştırır. Unutmamalı ki medya bir yönlendirme aracıdır. Yönlendirilmiş bilgiyi azaltmak için kitap okumalıyız. Kendi yönümüzü oluşturma imkanı buluruz.
Daha çok kitap okumak ve daha çok bilgiye ulaşmak için hızlı anlayarak hızlı okuyabilme yetisine sahip olmalıyız. Beynimizi geliştirmeliyiz ve işlevsel olarak hem sağ hem sol loblarını kullanabilmeliyiz.
İkinci Dünya Savaşı’ndan bugüne birçok bilim insanı, tarihçi, edebiyatçı, edebiyat tarihçisi, eğitimci, hukukçu, tıpçı, politikacı, bürokrat, öğrenci gün içerisinde binlerce sayfa okumak zorundadır. Okumayı yük olmaktan çıkarmak durumundadır.
Hız çağında yaşıyoruz. Teknolojide günlük yaşamda bilgi akışları zamana karşı yarışırken zamanın çok değerli olduğunu görebiliyoruz. Zamana karşı gelişimimizi devam ettirebilmek için hızlı okuma ve etkili anlama metotlarıyla okuma yapabilme yetisine ulaşmamız bir tercih değil, zorunluluktur.
Okuma hızımızı geliştirip sağlıklı anlama yetisine sahip olmak zorundayız. Beynimizi kullanmak ve geliştirmek için kimse bizden para pul istemiyor.
Eğitimden geçmiş, gelişmiş bir zihin ve beyin bizi iyi bir mesleğe, iyi yaşam tercihlerine ve paraya kavuşturacaktır.
Yaptığım eğitimlerde öğrencilerin okul başarılarının en az üç katına çıktığını gözlemledim ve belgeledim. Üniversite giriş sınavlarında, Lise giriş sınavlarında, KPSS’de, TUS’ta hızlı okuma ve etkili anlama dersi alan öğrencilerin derece yaptıklarını, en kötü ihtimalle seviyelerini üç katına çıkardıklarını gözlemledim ve belgeledim.
Beyin bedava, haydi hızlı okumaya...”
“Hızlı Okuma & Etkin Anlama Beyin Bedava” kitabı Kitapotağı yayınevinden çıktı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar