Skip Navigation Links

Dörtyol’da Bedirhan Gökçe ile Duygu Seli

İstiklal Marşı’nı Bir de Bedirhan Gökçe’den Dinleyin!

Dörtyol’da Bedirhan Gökçe ile Duygu SeliWeb
TV

Dörtyol   A+a-

 Radyo ve şiir dünyasının tanınmış isimlerinden şair Bedirhan Gökçe, Hatay’ın Dörtyol ilçesinin Düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü törenlerinde konser verdi.
Dörtyol Belediyesi’nin davetlisi olarak Yeşilköy Çok Amaçlı salonda halkla buluşan Bedirhan Gökçe, sahne performansıyla herkesi büyüledi.
Milli Mücadelede ilk kurşunun Dörtyol’da atıldığı gerçeğini ortaya çıkararak tarih kitaplarındaki hatayı düzeltip, tarihi yeniden yazdıran Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı konuşmada, "Milli mücadelenin ilk kurşununu sıkarak tarih sahnesinde yerini alan kahraman Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılını büyük bir coşkuyla onurla kutluyoruz. 97 yıl önce yürekleri vatan sevgisiyle dolu gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tüm Dörtyol halkı kısıtlı imkan ve imkansızlıklar içerisinde kanları, canları pahasına işgalci ve düşman kuvvetlerine karşı savaşarak onları bozguna uğratmışlar. Bizler de Yüce Atatürk başta olmak üzere ecdadımızdan ve şehitlerimizden aldığımı bu kutlu emanete yiğit Dörtyol’un şehr-ül emini olarak aynı şuur, şevk, onur ve gururla koruyarak hak ettiği noktaya ulaştırmak için yılmadan çalışacağız. Milli ruhun şahlandığı şehrimizin 19 Aralık 1918’de düşmana karşı ilk kurşunu sıkan başta Kara Mehmet Çavuş, Kara Hasan Paşa gibi nice yiğitlerin torunlarının ve tüm hemşehrilerimin 9 Ocak Kurtuluş Bayramı kutlu olsun" dedi.
Bedirhan Gökçe’nin dillerden düşmeyen şiirleri seslendirdiği konserde, türkülerin lezzeti de herkesi büyüledi.
Milli ve manevi duyguların güçlenmesi, çocukların bu şuurla yetişmesinin önemine vurgu yapan bir konuşma yapan Bedirhan Gökçe, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını yorumlarken de hem duygulandı hem de salonda duygu seline neden oldu.
Bedirhan Gökçe’nin saz heyetinde önemli bir isim de vardı. Uzun yıllardır Bedirhan Gökçe ile sahne alan Kanun Üstadı Bestekar İskenderun’lu Sezgin Çengel, memleketinde ağırladığı Bedirhan Gökçe ile Dörtyol’un Düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde verilen konserde gurur dolu bir gece yaşadı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dörtyol’da Bedirhan Gökçe ile Duygu Seli videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet