Skip Navigation Links

“Demir-Çelik Endüstrisinde Nesnelerin İnterneti (Iot) Çözümleri”

MMK Metalurji “Demir-Çelik Endüstrisinde Nesnelerin İnterneti (Iot) Çözümleri” çalıştayına katıldı

“Demir-Çelik Endüstrisinde Nesnelerin İnterneti (Iot) Çözümleri”

Gündem   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi tarafından bu sene ilk kez düzenlenen “Demir-Çelik Endüstrisinde Nesnelerin İnterneti (Iot) Çözümleri” çalıştayında internet teknolojilerinin endüstriyel fabrikalarda uygulanabilirliği konusu masaya yatırıldı. Üniversite sanayi iş birliği kapsamında çalıştaya destek veren yassı çelik üretiminde sektörün en büyük üreticilerinden MMK Metalurji, çalıştayda IoT (Internet of Things) ile Otomasyon Takibi ve Kontrolü üzerine sunumlarını gerçekleştirdi.
Köklü bir geçmişe sahip olan Türk demir çelik sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan ve 2010 yılında başladığı çelik üretiminde kısa sürede hızlı başarılar elde eden MMK Metalurji, 21-22 Aralık 2018 tarihleri arasında İskenderun Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen “Demir-Çelik Endüstrisinde Nesnelerin İnterneti (Iot) Çözümleri” çalıştayına katıldı. Aynı üniversitede doktora ve yüksek lisans yapan MMK Metalurji mühendisleri, Demir-Çelik Endüstrisinde Nesnelerin İnterneti (IoT) oturumunda internet teknolojileriyle otomasyon takibi ve kontorolü, haberleşme teknolojileri konularında sunumlarını gerçekleştirdi.
MMK Metalurji bu proje ile uzak mesafeler için kullanılan fiber optik gibi hem maliyeti yüksek hem de montajı zor olan bir hizmetin kullanımını ortadan kaldırmaya yönelik bir uygulamayı hayata geçirmeyi planlamaktadır.
Mersin Üniversitesi, Kayseri Erciyes Ünviversitesi, ABB, Türk Telekom, Bilkent Ünviversitesi’nden katılımcıların olduğu çalıştayda, yapay zekadan iş güvenliğine, siber güvenlikten demir çelik endüstrisine kadar pek çok konuda yapılan çalışmalar katılımcılar ile paylaşıldı.
 
MMK Metalurji Hakkında
Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden ve Rusya çelik sektörünün lideri olan MMK Group’un 2007 yılında Türkiye’ye yatırım yapma kararıyla faaliyete başlayan MMK Metalurji, Hatay-Dörtyol ve Kocaeli-Dilovası bölgelerindeki tesislerinde hizmet vermektedir. 2,3 milyar ABD doları yatırımla Türkiye’de bugüne kadar özel sektör tarafından sıfırdan kurulan en büyük sanayi kuruluşlarından biri olma özelliği taşıyan MMK Metalurji, yıllık 2,5 milyon ton yassı çelik üretim kapasitesiyle sektöründe Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında faaliyetlerini sürdürmektedir.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet