Skip Navigation Links

Ebeveyn Çocuğun Aynasıdır

Veliler Doğan Cüceloğlu-Polat Doğru İle Gerçekle Yüzleşti

Ebeveyn Çocuğun AynasıdırWeb
TV

Eğitim   A+a-

 Özel Arsuz Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü’nün Etkili Veli Seminerleri kapsamında düzenlediği Prof Dr. Doğan Cüceloğlu ile Antakya Armutlu doğumlu Polat Doğru’nun verdiği seminer büyük beğeni topladı.
İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı salonunda gerçekleştirilen Etkili Veli seminerinde, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ile Polat Doğru, velilerin çocuklarına evde, okulda ve günlük hayattaki yaklaşımlarının özetini ortaya koydu.
Aslında velilerin gerçekle yüzleştiği, doğru bildikleri onlarca bilginin aslında yanlış olduğu gerçeğini dinledikleri önemli bir seminere imza atan Özel Yükseliş Koleji, sadece öğrencilerine güzel bir gelecek değil, velilerine de eğitim faaliyetleri düzenleyerek, öğrencilerin başarısı için bilinçli veliler yetişmesine de önem veriyor.
Çocukların ödev baskısıyla çok hırpalanmaması gerektiğini özellikle belirten Polat Doğru, kendisi de bir öğretmen çocuğu olarak bu sıkıntıyı en bilenlerden olduğunu söyledi.
Özel Arsuz Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Genel Müdürü başarılı eğitimci Aykut Davut Öktem yaptığı selamlama konuşmasında, bir çok anne ve babanın çocuğunun farkında bile olmadığı gerçeğine dikkat çeken bir hikayeyle seminere katkı sundu.
Ebeveynlerin doğru bildikleri yanlışları yüzlerine esprili bir yaklaşımla anlattıkları seminerde, salonu dolduran yüzlerce veli, anlatılan her cümleden kendine pay çıkarma fırsatı buldu.
Cüceloğlu ve Doğru’nun kendi hayat hikayelerinden, aile yaşamlarından örneklerle verdikleri seminere ilgi o kadar büyüktü ki, salona yapılan sandalye takviyelerine rağmen bir çok kişi ayakta izlemek zorunda kaldı.
Çocukları birer birey yerine koymayan ebeveynin, çocuğundan iyi bir birey olmasını beklemesinin büyük bir hata olacağını vurgusunun yapıldığı seminerde, özgüveni yüksek, hayalleri olan, düşünen, sorgulayan çocuklar için ailenin yapması gerekenler örneklemelerle anlatıldı.
Semineri izleyenler arasında, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, adı AK Parti’den İskenderun Belediye Başkan adaylığı için geçen MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Romanya Fahri Konsolosu Faruk Rende ve daha çok sayıda protokol üyesi bulundu.
Özel Arsuz Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Kurucusu Nuri Üysen ile Genel Müdür Aykut Davut Öktem, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ile Polat Doğru’ya seminerin sonunda plaket takdim ettiler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ebeveyn Çocuğun Aynasıdır videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet