Skip Navigation Links

Tosyalı Ailesi babasını kaybetti

İş dünyasında ve sosyal alanlarda bir ekol yaratarak, pek çok ilke imza atan Tosyalı Holding'in İskenderun'da temellerini atan mümtaz insan Hacı Şerif

Ekonomi   A+a-

İş dünyasında ve sosyal alanlarda bir ekol yaratarak, pek çok ilke imza atan Tosyalı Holding’in İskenderun’da temellerini atan mümtaz insan Hacı Şerif Tosyalı yaşamını yitirdi.

 

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Hacı Şerif Tosyalı, sevenlerini derin bir yasa boğdu.
Hayat arkadaşı Hacı Pervin Tosyalı’nın eşi, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Yönetim Kurulu üyeleri Ayhan ve Fatih Tosyalı ile Sevgi Alpaydın'ın babaları olan Hacı Şerif Tosyalı; dürüst, mütevazi, çalışkan ve iyiliksever yönleriyle pek çok insanın gönlünde taht kurdu.
Bugün Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş, Tosyalı Demir Çelik ve Tosçelik Osmaniye Yapısal ve Yassı Çelik Üretim Tesisleri’ni bünyesinde bulunduran Tosyalı Holding'in temelleri, iyiliksever insan Hacı Şerif Tosyalı'nın İskenderun'da kurduğu küçük bir imalathanede atılmıştır.
Dost canlısı yapısıyla bilinen Hacı Şerif Tosyalı, 1932 yılında Kilis'te doğdu. 1952'de İskenderun'a yerleşti. Vatani vazifesini tamamladıktan sonra 1958 yılında İskenderun'da Çay Mahallesi'nde soba borusu imalatına yönelik işyerini faaliyete soktu.
Bu işyeri, bugün sayısı 3 bini aşan çalışanıyla eğitim, sağlık ve sporun çeşitli dallarına büyük katkılar sağlayan Tosyalı Holding'in, ülkemizin ve bölgemizin üzerine bir güneş gibi doğmasına ışık olmuştur. İşte o dönemde açılan küçük boru imalathanesi bir fidandı ve bu fidan zaman içerisinde büyüdü, serpildi ve kök salarak Tosyalı Holding haline geldi.
1961 yılında Pervin Tosyalı ile hayatını birleştiren Hacı Şerif Tosyalı, üç oğlu Fuat, Ayhan ve Fatih Tosyalı ile birlikte boru imalathanesinde el ele gönül gönüle uzun yıllar alın teri döktü. Tosyalı kardeşlerin içindeki ticari ve yatırım gücü cevherinin ortaya çıkmasında, baba Şerif Tosyalı'nın kurduğu işletmenin rolü çok büyüktür.

Gerek özel yaşantısını gerekse ticaret hayatını doğruluk ve dürüstlük üzerine inşa eden Şerif Tosyalı, 28 yıl bölge halkına işletmesinde imal ettiği soba borularıyla hizmet verdi. Yaşamı boyunca okuma ve yazma öğrenmeye fırsat bulamayan Şerif Tosyalı, 10 işi yarım bilmektense, bir şeyi tam olarak bilip uygulamanın insanı her zaman daha iyi yetiştireceğine inandı.

Gösterişten uzak yaşamayı seven bu mütevazi, çalışkan ve iyiliksever ömür; çocuklarına daima güven ve sorumluluk duygusu aşıladı. Geleneklerine, dinine ve toplumsal değerlerine bağlı olan Şerif Tosyalı, yaşam standardının zaman içerisinde yükselmesine rağmen gösterişe ve lükse değer vermemiş, 40 yıl önceki yaşam stilini günümüze kadar taşıma başarısını göstermiştir.

"Hayatta En Büyük Şans Hayırlı Evlattır" diyen ve evlatlarını daima hayır işlerine teşvik eden saygıdeğer insan Hacı Şerif Tosyalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Şubat 2010 tarihinde Osmaniye’de açılışı gerçekleştirilen Tosçelik Osmaniye Tesisleri’nde Başbakan Erdoğan’ın, “Böylesine muhteşem bir tesisi ülkemize kazandıran Tosyalı kardeşleri yetiştiren anne ve babalarının ellerinden öpüyorum. Ne mutlu Hacı Şerif Amca’ya, ne mutlu Hacı Pervin Teyze’ye” sözlerine mazhar olmuştu.
6 Şubat’ta Tosçelik Osmaniye Tesisleri’nin açılış kurdelesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kesen Hacı Şerif Tosyalı’nın vefat haberini alan iş dünyası, Tosyalı Holding şirket çalışanları, İskenderun halkı ve tüm sevenleri derin bir üzüntüye boğuldu. Hacı Şerif Tosyalı’nın naaşı, bugün İskenderun Kaptan Paşa Camisi’ne getirilerek, kılınacak ikindi namazına müteakip, Karaağaç Asri Aile Mezarlığı’nda defnedilecek.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet