Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Limanı'nı İTSO VE DTO alsın

İskenderun Limanı'nın özelleşmesi konusunda yabancı yatırımcıdan önce bölge yatırımcılarının gözetilmesi gerektiğine vurgu yapan Çetiner Kumanyacılık

Ekonomi   A+a-

İskenderun Limanı’nın özelleşme konusu yılan hikayesine dönerken, ortaya atılan son fikirler İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Deniz Ticaret Odası’nın ortak İskenderun Limanı’na talip olup işletmeleri yönündeki görüş ağırlıklı olarak gündemdeki yerini koruyor.
Denizcilik sektörüne kumanya temini yapan Çetiner Kumanyacılık Sahibi Mehmet Çetin, yabancı yatırımcı yerine yerli yatırımcıların tercih edilmesinin önemine işaret etti.
Bölge ekonomisinin ayağa kalkması için İskenderun Limanı’nın özelleşmesine ihtiyaç duyduğunu belirten Mehmet Çetin, “Son yıllarda bölgemizde ciddi gelişmeler oluyor. Sanayi yatırımlarının yanı sıra üniversitenin de İskenderun’a kazandırılmış olması büyük bir artı. İskenderun Limanı ise tüm sektörleri ayağa kaldıracak en büyük gücümüz olacaktır. Bölgemizdeki işadamları İskenderun Limanı’nı işletecek kapasitede. Liman işletmeciliğini bilen profesyonel insanlarla işletildiğinde İskenderun Limanı büyük ilgi gören dev bir tesis olacaktır. İskenderun Limanı’nın satılması yerine kiralanmasının daha doğru olacağı kanaatindeyim. Özel işletmeler firmaların taleplerini daha hızlı karşılayacaktır” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar