Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE Çocuk Üniversitesi’nde Büyük Buluşma!

İSTE Çocuk Üniversitesi’nin organizasyonu ile yapılan sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde;

İSTE Çocuk Üniversitesi’nde Büyük Buluşma!

Eğitim   A+a-

İSTE IEEE Öğrenci Topluluğu üyeleri, bilim, kültür ve sanatı konuşmak için İskenderun Fikret Koçak İlkokulu ve İskenderun BİLSEM öğrencileri ile İSTE’de buluştu.
Yapılan etkinlik kapsamında; üniversitede bulunmanın heyecanı ile mutlulukları yüzlerinden okunan ilkokul öğrencileri, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Mekatronik Mühendisliği Bölümü, İSTE Çocuk Kütüphanesi; İSTE Master Planı Maketi ve İSTE’nin tasarlayıp ürettiği elektrikli otomobili Elektro-Mob-İSTE’yi görme ve inceleme fırsatı buldular.
Geleceğin teminatı olan çocukları, İSTE olarak misafir etmekten büyük onur duyduklarını dile getiren İSTE Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi S. Sinem Özyurt Ökten; “Geldiler, gördüler, öğrendiler, eğlendiler. Öğrenciler ile birlikte, ‘Konservatuarda dersler nasıl yapılır? Hangi enstrümanlar öğrenilir? Fagot nedir, nasıl üretilir, nasıl ses çıkarır? Bu piyanonun kuyruğu neden kısa?’ gibi soruların cevaplarının da bulunduğu çok eğlenceli ve çok öğretici dersler işledik. Daha sonra Peyzaj Mimarlığı Bölümü’ne geçerek hocamız Dr. Öğr. Üyesi Onur Güngör'ün ‘Çizim ve Grafik Anlatım Tekniği’ dersine katıldık. Ders sonunda - Peyzaj Mimarlığı nedir? - Çizim derslerinde neler yapılır? - Bu kadar yeşil alan bize yeterli mi? sorularına cevap arayan çocuklarımızın çevreye karşı duyarlılıkları herkesi mutlu etti. Kendilerine hayat boyu soru sormaya ve çözüm aramaya devam etmeleri gerektiğini anlattık. Geldikleri ilk andan itibaren elektrikli otomobilimiz Elektro-Mob-İSTE 'yi görmek için can atan çocuklara hangarımızı da açtık. Enerji Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emin Taner Elmas ve otomobilimizin kaptan pilotu Görkem Güney otomobilimizle ilgili tüm detayları anlattılar, soruları yanıtladılar. Bizi ziyaret eden tüm öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
İlkokul öğrencileri ve öğretmenleri; gezdikleri İskenderun Teknik Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi'nin kitap çeşitliliğine ve sunulan bilim keşif setlerine hayran kaldıklarını dile getirdiler. Etkinlik kapsamında; Mekatronik Mühendisliği Bölümü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri de ziyaret edildi. Laboratuvarlarda yapılmakta olan çalışmaları ilgiyle izleyen öğrenciler, çalışmalara katılım da sağladı.
Ayrıca, İSTE-IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Öğrenci Topluluğu’nun üye öğrencileri, birlikte çok başarılı işlere imza attıkları İskenderun BİLSEM (Bilim Sanat Merkezi) ile de buluştu ve ‘code.org scratch’ ile kodlama eğitimi yapıldı. İskenderun BİLSEM’in değerli öğretmenleri ve velilerinin de katıldığı eğitim başarıyla tamamlandı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar