Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ İskenderun İTSO yatırımıyla büyüyecek

İskenderun Ticaret Odası Başkanı Halil Şahin İskenderun Kampusu ne 2010 yılında bin öğrenci kapasiteli 5 bin metre karelik ek inşaat yapacaklarını pro

Ekonomi   A+a-

İskenderun Ticaret Odası Başkanı Halil Şahin İskenderun Kampusu ne 2010 yılında bin öğrenci kapasiteli 5 bin metre karelik ek inşaat yapacaklarını projesini hazırladıklarını açıkladı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında yönetim kurulu ile birlikte toplantı yapan Başkan Halil Şahin kentte MKÜ kampusunun oluşmasının ekonomik canlılığın arttığını, üniversiteye verdikleri desteği 2010 yılında ek bina projesi ile de devam ettireceklerini, projenin de hazırlandığını söyledi.

Başkan Şahin, MKÜ rektörü Prof. Dr Şerefettin Canda ve fakülte dekanlarının desteğini gördüklerini ve kurulan İskenderun kampusundaki ihtiyaç duyulan ek dersliklerin yapımı için karar aldıklarını belirterek “MKÜ İskenderun Kampusunde hazır ki dersliklerin yetersiz olduğunu gözlemledik. Genç mimar Ufuk Tennioğlu projeyi hazırladı.
Biz de oda olarak bunun projesini, statiğini ve değer şeylerini üstlenerek 2010 yılı bütçesinden Mustafa Kemal Üniversitesine ayrılacak tahsilattan bunları realize edelim didik. Bunu her iki taraf da bunu olgunlukla karşıladı. Şu anda Ankara’da çizdirdiğimiz mimari projenin statik bürosunda, statik hesapları yapılıyor” dedi.
MKÜ KAMPUSUNE BİN KİŞİLİK EK BİNA
MKÜ İskenderun Kampusu Mühendislik Fakültesinin mevcut yerinin kifayetsizliğinin ortaya çıktığını ifade eden Başkan Şahin “Mimari Projesini yaptığımız ek binanın inşat alanının zemin katı bin 920 metrekare, amfi 260 metrekare, birinci kat 285 metrekare, ikinci kat bin 900 metrekare toplam inşat alanı 5 bin 930 metrekare. Zemin katta 250 kişilik salon var. Bir adet 100 kişilik derslik, bir adet 70 kişilik derslik, 2 adet 80 kişilik derslik, 2 adet 60 kişilik derslik, üç adet de 80 kişilik laboratuar dersliği bulunmakta. Dersliklerde 700, laboratuarlarda 240 kişi olmak üzere toplam 940 kişinin yeni eğitim yapma imkanı sağlayacak büyüklük. Birinci katta iki adet 140 kişilik derslik, iki adet 100 kişilik derslik, bir adet 80 kişilik derslik, iki adet 70 kişilik üç adet de 60 kişilik derslik var toplam dersliklerde 780 kişi eğitim yapabilecek. İkinci katta iki adet bölüm başkanı bölüm konsepti var. 25 adet prof öğretim görevlisi odası var. İki adet 60 metrekare depo, iki adet 30 metrekare depo, binada bir adette merkezi yerinde asansör bulunmaktadır” diye konuştu.
10 SENEDE 12-13 BÖLÜM, 10 BİN ÖĞRENCİ
İTSO Başkanı Şahin, 2010 yılı bütçesinden Mustafa Kemal Üniversitesine ayrılan kısmından İskenderun’a ayrılacak bölüm aktarılmasıyla ek binanın realize edilmesi halinde bin öğrencinin daha buraya kazandırılacağını, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi Mühendisliğin tamamı 12-13 bölümün inşallah burada reailize olacağını vurguladı.
İnşaatları nedeniyle bu yıl katkılarının olmayabileceğini, ancak önümüzdeki yıldan itibaren yeni bir konsepti yakaladıklarını, % 10’unun verilmesi halinde devletin buraya kaynak aktardığına dikkat çeken Şahin şunları söyledi: “Hem iş adamlarımız, hem sanayicimizden, hem tüccarımızdan, hem de odamızdan kaynak aktararak toplam 2 trilyon topladığımızı düşünün 20 trilyonluk bir yatırımın önü açılmış olacak. Bundan sonra arsa ve prosedür olmayacağı için de bu kaynaktan her sene buyara bölüm, iki bölüm aktarılacak veya iki senede bir imkanlar yaratılacak. 10 sene sonra da İskenderun’un vizyonunun değiştirecek yapıda belki de 8-10 bin kişi olacak. Bu yapılanma kentin Ekonomik canlılığına ve kültürel yapısına ivme kazandıracak diye düşünüyorum”
ÖDENEK OLARAK 15 TRİLYONUMUZ VAR
MKÜ İskenderun Kampus projesi için Odamızdan 3,5 trilyon para verildiğine vurgu yapan İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu da, “1.750 odadan, 500 Halil beyin katkısı, sayın Atkaş ve diğer işadamlarından bu katkı 3.5 trilyona karşılık devletten 30 trilyonluk bir taahhüt vardı. Şu anda mevcut taahhüt 15 trilyon. Bu projeyi hazırlatmamızın sebebi de şu; bizim orada daha 15 trilyon daha paramız var, şu ana mevcut proje iki konsept yaptırılırsa 10 trilyona mal olacak. Üniversite proje hazırlama konusunda etkin bir olayı yok. onun için proje hazırlama işine biz girdik. İşte projemiz, her şeyimiz hazır ve bu konuda Halil Başkan da Ankara’daki bölümü takip edecek ve 15 trilyonluk ödeneği sağlama imkanına gideceğiz.” Şeklinde bilgi verdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş