Skip Navigation Links

Yağmur Altında 100. Yıl Gururu

Kara Mehmet Çavuş ve silah arkadaşlarının yazdığı destanın 100’ncü yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Yağmur Altında 100. Yıl GururuWeb
TV

Dörtyol   A+a-

 Milli mücadelede güney cephesinde ilk kurşunu düşmana sıkarak şerefli bir tarih yazan Kara Mehmet Çavuş ve silah arkadaşlarının yazdığı destanın 100’ncü yıl dönümü törenlerle kutlandı.
19 Aralık 1918 tarihinde yine bugün olduğu gibi kuvvetle muhtemel soğuk ve yağmurlu bir günde düşmana ilk kurşunu sıkarak milli mücadelede destan yazan Dörtyol’un yiğit evlatları Kara Mehmet Çavuş ve silah arkadaşları, yağmurlu bir Dörtyol sabahında İlk Kurşun anıtında düzenlenen törenle anıldı.
Dörtyol Belediyesi’nin ilk kurşun anıtında düzenlediği yoğun yağmur altında gerçekleşen törenlere, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yağmurlu bir Dörtyol sabahında şemsiyeler altında törene katılan bölge protokolü, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci, Türkiye’nin işgalci devletlerden kurtularak Cumhuriyet’in temellerinin atılmasında önemli bir dönüm noktası olan İlk Kurşun’un atılışının yıldönümünde ecdadı rahmet ve minnetle andılar.
İlk Kurşun’un Dörtyol’da Kara Mehmet Çavuş tarafından atıldığı tarihi gerçeğin ortaya çıkarılması, belgelenmesi ve tarih kitaplarına girmesi konusunda verdiği mücadele her türlü takdir üzerinde olan Dörtyol’un MHP’li Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, yoğun yağmura rağmen uzun konuşmasını yaptı.
Tarihi gerçekliğin gün yüzüne çıkması ve tarih kitaplarında yer almasının gururunu hemşehrileriyle paylaşan Başkan Toksoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Dörtyol’da ilk kurşunu sıkan Kara Mehmet Çavuş ve silah arkadaşlarını da rahmet ve minnetle andı.
Bir ilkokul öğrencisinin yazdığı İlk Kurşun şiirini okuduğu sırada kürsünün arkasında kalması üzerine protokolden yapılan uyarıyla çocuk kürsünün önüne alındı.
Yazdığı şiiri büyük bir heyecanla okuyan ilkokul öğrencisi büyük beğeni topladı.
Törenin sonunda bir manga asker tarafından saygı atışı yapıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yağmur Altında 100. Yıl Gururu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet