Skip Navigation Links

İskenderunlu Mühendislerin Onur ve Moral Gecesi…

TMMOB’ne bağlı mühendisler, düzenlenen gecede stres attı, gönüllerince eğlenerek moral ve motivasyonlarını yükseltti.

İskenderunlu Mühendislerin Onur ve Moral Gecesi…

Magazin   A+a-

Gecede ayrıca meslekte 25 yılı geride bırakanlar plaketle onurlandırıldı.
Beyaz Saray Restoran’da düzenlenen, dayanışma ve moral gecesine, Makine, Elektrik, İnşaat, Mimarlar, Kimya, Harita, Çevre, Maden ve Bilgisayar Mühendisleri Odaları başkan ve yöneticileri eşleriyle katıldı.
Gecede bir konuşma yapan İlçe Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri ve Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Murat Durukan, ülke gündeminde yer alan gelişmeleri değerlendirerek başladığı sözlerinde, Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı tren kazasında, temel sorunun ihmal değil, demiryollarını hiçbir koşulda sorumluluk almayan, mühendislik anlayışından uzak ve siyasi ranta dönüştüren anlayış olduğunu ileri sürerken, kazada hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.
Murat Durukan, yaşanan ekonomik krize de dikkat çektiği konuşmasında “Ülkemizde uzun süreden beri derin bir ekonomik kriz yaşanıyor. Halkın alım gücünü düşüren, iş yerlerinin kapanmasına neden olan, işsizliği ve yoksulluğu arttıran ekonomik kriz her geçen gün hayatımızı daha fazla etkilemektedir. Krize karşı emeğimize, mesleğimize ve haklarımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.
TMMOB’nin bugüne kadar Makine, Elektrik, İnşaat ve Mimarlar Odalarından oluştuğunu, yaptıkları görüşmelerden sonra Kimya, Harita, Çevre, Maden ve Bilgisayar Mühendisleri Odaları da katarak güçlerini daha da arttırdıklarını kaydeden Durukan “Bu geleneksel geceyi düzenlemekteki amacımız, bu kara tablo içerisinde dahi olsa birlik, beraberliği, dayanışma ruhumuzu, moral ve motivasyonumuzu arttırmaktır. Konuşmamı, M. Kemal Atatürk’ün ‘Türk mühendislerinin alnında, cumhuriyetin istikbalini aydınlatan ışık parıldar’ sözünü hatırlatmak isterim”
Çeyrek Asırlık Mühendislere Plaket
 
Gecede ayrıca, meslekte 25 ve üzeri yıllarda hizmet veren mühendisler de onurlandırıldı. Tek tek sahneye çağrılan çeyrek asrı geride bırakan mühendislere plaketler törenle takdim edildi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet