Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Samğar ve Törün Ailesinin Mutlu Günü

Nişan Töreninde Recep Ekinci’den Ders Gibi Konuşma…

Samğar ve Törün Ailesinin Mutlu Günü

Magazin   A+a-

Erzin seçim müdiresi MUNİSE SAMĞAR’IN biricik kızı öğretmen Fatma SAMĞAR ve TÖRÜN ailesinin yakışıklı oğlu elektronik mühendisi Fatih TÖRÜN evliliğe ilk adımı attılar.
Nişan törenine yakın akrabaları, arkadaşları ve işadamı sanayici Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep EKİNCİ Katıldı.
Nişan yüzüklerini takmadan önce ömür boyu birlikteliğe giden yolda ilk adımı atan çifte nasihat ederek konuşmasına başlayan Recep Ekinci, hayat dersi verdi ve gelin ve damata da unutmamaları gereken bir ders verdi.
Recep EKİNCİ konuşmasına;
Nişanda takılan tek taş yüzüğün anlamını anlatarak başladı; yüzüğün yuvarlak kısmı dünyayı temsil eder, tek taş kısmı da ay’ı temsil eder. Kadın nişanlılık döneminde erkeğin (dünyanın yörüngesinde) çevresinde her daim döner. Erkek de kadına sen bu dünya da (benim için) çok değerli ve teksin demektedir.
Nişan yüzüğü kadın ve erkeğin sağ yüzük parmağına takılır. Nişan yüzüğünün sağ ele takılmasının nedeni; yemek yerken, telefonla konuşurken, yazı yazarken, el sıkışırken her daim nişanlı olduğunu, hatırlamaları içindir. Biz nişanlandık, bundan böyle her davranış, görüşme ve konuşmalarımız da daima dikkatli olmalıyız demektir.
Evlilik yüzükleri alyans ise erkekte dünyayı temsil ederken, kadında güneşi temsil eder. Evlenen çift bu defa erkek (dünya) kadının çevresinde (güneşin yörüngesinde) her daim döner.
Evlilik yüzüklerinin sol elin yüzük parmağına takılmasının ana nedeni ise; sol el yüzük parmağından çıkan kan damarı ve sinir (VENA AMORİS) (aşka damarı) doğrudan kalbe bağlanmasından dolayıdır. Yüzük vefa, sadakat ve aşkı (sonsuzluğu) temsil eder.
Evlilik hayatında huzur ve muştu olabilmeniz için şu dört kuralı kusursuz uygulayın;
Hayat standardınızı, egolarınızı tatmin edecek şekilde değil, gelirinize göre belirleyin ve uygulayın.
Birbirinizi değiştirmeye uğraşmayın, birbirinizi geliştirmeye uğraşın, çünkü evlilik müessesi değişim merci değil, gelişim mercidir.
Eşlerinizin yaptığı işi sevin, anne babanıza saygı duyun ve en önemlisi Allah’ın verdiği nimetleri hor görmeyin.
Kibirden uzak durun, her daim (Asr suresi tavsiyesi gibi) SABIRLI olun. Mutluluğun gizemi ve sırrı bu dört kuralın içinde gizlidir.
Recep EKİNCİ konuşmasını tamamladıktan sonra çiftin yüzüklerini taktı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş