Skip Navigation Links

“Genç Çok İş Yok “ Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleşti

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde finanse edilen ve Arsuz Kaymakamlığına bağlı olarak faaliyet gösteren

“Genç Çok İş Yok “ Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleşti

Arsuz   A+a-

“Genç Çok İş Yok “ projesinin kapanış toplantısı düzenlendi.
 
Arsuz Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Şube Müdürleri, Arsuz Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Yangın, Proje Koordinatörleri Kübra Yıldız ve Nilgün Savaş, Kurs Eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı yapılan konuşmalarla devam etti.
 
Proje Koordinatörlerinden Nilgün Savaş; Proje kapsamında 12 ay boyunca yapılan çalışmalardan slaytlar eşliğinde, projenin başlangıç aşamasından itibaren resmi açılış töreni, proje kapsamında verilen Aşçılık, Hijyenik Gıda Ürünleri, Turizm Rehberliği kursları ve süreç içerisinde yapılan etkinliklerden bahsetti. Aynı zamanda projemiz kapsamında gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinden, ücretsiz olarak proje kapsamında kursiyerlere yönelik organize edilen geziler ve piknik etkinliğinden, kursiyerlere verilen girişimcilik ve iletişim gibi konularda bilgilendirme seminerinden bilgiler sundu.
 
Proje koordinatörlerinden Kübra Yıldız; “Genç Çok İş yok projesi kapsamında sadece beceri kazandırma alanında değil aynı zamanda kursiyerlerin özgüven, iletişim, sosyal uyum ve girişimcilik becerileri gibi niteliklerini de arttırmış olduklarından bahsetti. 12 aylık süre boyunca kursiyerlere sadece eğitim vermekle sınırlı kalmadık, yeri geldi psikolojik destek vermeye çalıştık, yeri geldi arkadaşlık ettik, yeri geldi aile olduk” dedi.
 
Kursiyerler adına konuşan Yeşim Madensever; Kaymakamlığımız bünyesinde açılan uygulamalı girişimcilik kursuna katılarak aldığı belge ile kendisine iş yeri açan Yeşim Madensever yapılan SODES projesi ile de Hijyenik Gıda Ürünleri alanında da mesleki beceri kazanmış, İşletmesinin daha verimli hale gelmesi için eksiklerini tamamlamış olduğunu ifade etti. Katıldığı bu proje ile boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiklerini, kurslar sayesinde çok şeyler öğrendiklerini, kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını, proje sayesinde güzel bir gezi yaptıklarını, çok güzel dostlukların oluştuğunu ifade ederek; emeği geçen Kaymakamımız Musa Sarı’ya, proje koordinatörlerimize, eğitim hocalarımıza ve emeği geçenlere, kursiyerler adına çok teşekkür etti.
 
Kaymakam Musa Sarı ise;
 
“Arsuz’da göreve başladığım ilk günden beri aynı heyecan ve istekle Arsuz’a farklı alanlarda hizmet vermeye çalışıyorum. 2018 yılında Proje Koordinasyon Ofisimizce hazırlanan SODES, DOĞAKA ve ERASMUS projeleri başarılı olmuş ve en etkili şekilde yürütülmektedir. Bu projeler karşılığında Arsuz’a ciddi değer de hibe de kazandırılmış ve ilçemizin altyapısını zenginleştirmek hem de halkımızın refah seviyesini yükseltmek için kullanılmıştır. Bunun önemli bir ayağı SODES projesi, bir diğer önemli ayağı ise yakın zamanda başlangıcını yapacağımız, DOĞAKA’ ya sunduğumuz ve kabul edilen “Rhossus Antik Kent Merkezi ” adlı projemiz olacaktır. Bu projenin gerçekleşmesi ile Arsuz yepyeni bir çehre kazanacaktır. Bunlara ek olarak; Yine Proje Ofisimizce hazırlanıp Avrupa Birliği Başkanlığına sunulan ve kabul edilen Erasmus+ “Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım “ isimli projemiz ile bu sene içerisinde Arsuz için bir ilk gerçekleşmiş olacak ve İlçemizden 18 öğretmenimiz Prag ve Londra’da düzenlenen eğitim kursuna katılma şansı elde edecekler.
 
Bugünkü toplantımızdan ve yapılan sunumlardan yola çıkarak 12 ay boyunca açılıştan kapanışa kadarki fotoğraflara yansıyan kursiyerlerimizin ifadelerine, koordinatörlerimizin ve idari destek personelimizin sarf ettikleri emeklere baktığımızda projemizin dolu dolu geçtiğini ve amacına ulaştığını görüyorum. Bugün burada toplanma amacımız doğrultusunda emeği geçen Proje Koordinatörlerimize, idari destek personelimize, öğretmenlerimize, Halk Eğitim ve Milli Eğitim teşkilatlarımıza ve siz kursiyerlerimize yaptığınız katkılar dolayısıyla çok teşekkür ederim.” dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet