Skip Navigation Links

'Biz Kadınlar Cumhuriyet Devrimi İle Özgürleştik'

Hayat Sürmeli 'Biz Kadınlar Cumhuriyet Devrimi İle Özgürleştik'

Gündem   A+a-

Hayat Sürmeli “Biz Kadınlar Cumhuriyet Devrimi İle Özgürleştik”
 
 
Cumhuriyet Güçbirliği Hatay Bağımsız Milletvekili Dt. Melih Sürmeli’yi desteklemek için onlarca kadın gönüllü semt, semt, ev ev, Pazar yerlerini gezerek Cumhuriyet Güçbirliği bildirilerini dağıtıp, desteklenmesi için çalışmalarını sürdürüyorlar.
 
İskenderun çalışmalarının başında olan Hayat Sürmeli çalışmalarını basına anlattı. Sürmeli Güçbirliğinin çalışmasını ve programlarını şöyle değerlendirdi.“Bizler Cumhuriyet Güçbirliği kadın gönüllüleri olarak seçimler başladığından beri çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Toplum kadınların bu aktif çalışmasından etkileniyorlar. Ayrıca bizim Cumhuriyeti sahip çıkarak mücadelenin içinde yer almamız halkı sevindiriyor.
Çalışmalar yaparken bize oy vereceklerini belirtiyorlar. Hatta bir gün sonra bu çalışmanın içinde yer alıyorlar. Bizden ayrıldıklarında da bulundukları yerlerde bize oy istiyorlar. Seçimlere az kala nerdeyse kadınlardan meydana gelen bir seçim çalışması yürüten ordu haline geldik. Şunu gördük, ülkemizin parçalanmasından en çok kadınlar etkilenecektir.
Cumhuriyet Devrimi kadınlarımızı kölelikten alıp, özgürleştirmiştir. AKP ise bu gün çok eşliliği ve medeni yasaya karşı bir savaş açmıştır. Hatay’lı kadınların bu gerici saldırılara sesiz kalmayacağını biliyoruz. Meydanlarda, sokaklarda kadınımızın yeniden ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmesine izin vermeyeceğimizi anlatıyoruz.
Amerikan Emperyalizmi Irak’ı işgal ettiğinden bu yana en çok kadınlarımız acı çekmiştir. Irak’lı kadınların ırzına geçmişlerdir. Kucaklarında bebeleri ile öldürmüşlerdir. Türkiye’nin bölünmemesi için mücadelede daha kararlı tutum alıyoruz. Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini hayata geçirmeye çalışıyoruz.
Biz biliyoruz ki kadınlarımız nasıl kurtuluş savaşında sırtlarında mermi taşıyarak bağımsızlık savaşının kazanılmasında önemli rol oynamışsa, Cumhuriyetimizin yıkılmasına karşı mücadele edenlerin yanında yer alacaktır. Bütün Hatay’lı kadınlarımıza sesleniyoruz; Cumhuriyet Güçbirliği Hatay Bağımsız Milletvekili adayı Dt. Melih Sürmeli’ye omuz ver. Oylarınla destek çık. Çağırısını yapıyorum” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet