Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Özçelik-İş’ten 750 İşçi Çocuğuna Burs Desteği

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Özçelik-İş Sendikası, üyelerinin üniversitede okuyan çocuklarına destek olmak amacıyla başlattığı

Özçelik-İş’ten 750 İşçi Çocuğuna Burs Desteği

Eğitim   A+a-

eğitim yardımı uygulaması, 2018-2019 eğitim öğretim yılında da devam ediyor.
Sendikanın Genel Yönetim Kurulunun kararıyla, Türkiye’de bulunan üniversitelere girmeye hak kazanan Özçelik-İş’e üye işçilerin çocuklarına, bu yıl da burs verilmeye başlandı. Öğrencilere, bu öğretim yılı boyunca her ay düzenli olarak burs ödemesi yapılacak. Buna göre Özçelik-İş, mevcut burs alan öğrenciler ve yeni burs almaya başlayanlarla birlikte bu eğitim öğretim yılında toplamda 750 öğrenciye burs vererek destek olmayı sürdürecek.
“İşçi Çocukları Eşitsizliğin Kurbanı Olmasın”
Alınteriyle geçinen işçilerin çocuklarını okutmak için büyük fedakarlıklara katlandığına dikkat çeken Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Bilgi toplumunun ön plana çıktığı, alınterinin yanı sıra akıl terinin de kıymetlendiği bir dönemde üyelerimizin evlatlarının okuyup, vatana millete hayırlı işler yapabilmesi için bizler de sendika olarak bu evlatlarımıza bir katkı sunmaya çalışıyoruz. Geleceğin öğretmeni, hekimi olacak bu çocuklarımızın özellikle maddi nedenlerden dolayı eşitsizliğe maruz kalmasını ve bu eşitsizliğin kurbanı olmasını istemiyoruz” diye konuştu.
Burs verilen öğrenci sayısının her geçen gün arttığını kaydeden Genel Başkan Değirmenci, “Türkiye’nin dört bir yanındaki emekçi kardeşlerimiz sendikamıza büyük bir teveccüh göstererek, Özçelik-İş ailesi çatısı altında emek mücadelesini sürdürmek için sendikamıza üye oluyor. Bu sayıya paralel olarak burs verdiğimiz öğrenci sayısı da her geçen yıl artış gösteriyor. Sendikamızın imkanları ölçüsünde üyelerimizin yanı sıra ailelerinin de hem maddi hem de manevi olarak yanlarında olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar