Skip Navigation Links

Halkın sağlığı için denetimler sürüyor..

Tüketicilerin gıda sektörü ile ilgili şikâyetlerini yaptıkları Alo 174 Gıda Hattı'ndan alınan şikayetlerin de değerlendirildiğinin altını çizen Kaymak

Yaşam   A+a-

5179 Sayılı Gıda Kanunu gereğince İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri tarafından, ilçemizdeki denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten Kaymakam Cemil AKSAK; Denetimlerdeki amacın teknik ve hijyenik şartlara bakılarak vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak olduğunun altını çizdi. Bu kapsamda: 27 üretim yeri (fırın, pastane vb.) 55 gıda satış yeri (market, kasap,tavuk vb.), 132 toplu tüketim yeri (lokanta, döner, kebap,restoran v.b.) olmak üzere toplam 214 işyeri denetlendiğini belirtti. Yapılan denetlemelerde üretim izini olmadığı gerekçesiyle ve teknik - hijyenik koşulları uygun olmadığı gerekçesiyle bazı işletmelere idari para cezası ve kapatma cezası uygulandığının altını çizen Kaymakam Cemil AKSAK, işyerlerini insan sağlığı konusunda gerekli titizliği göstermeleri konusunda uyardı.
Tüketicilerin gıda sektörü ile ilgili şikâyetlerini yaptıkları Alo 174 Gıda Hattı’ndan alınan şikayetlerin de değerlendirildiğinin altını çizen Kaymakam Cemil AKSAK, bu kapsamda Temmuz-Ağustos ayı içerisinde 14 adet şikâyetin değerlendirmeye alındığını belirtti.
Ayrıca Hayvancılık faaliyetleri konusunda da bilgi veren Kaymakam Cemil AKSAK, İlçe Tarım Müdürlüğünce; 305 hayvanın veteriner bilgi sistemine kaydının yapıldığını, çeşitli il ve ilçelere sevki için 58 sığıra sevk raporu verildiğini,2080 sığır derisi, 12060 koyun derisi, 2570 kg. balık sevki yapıldığını belirterek 610688 kg.denizbalığı,1410 kg. karides için ihracat sağlık raporu verildiğini,494 büyükbaş, 1500 kanatlı,352 köpeğin tarama muayenesinden geçirildiğini, 130 dişi buzağına Brucella S-19 aşısı yapıldığını ve 347 köpeğe kuduz aşısı yapıldığını söyledi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Yarıkkaya Rotary Kulübü işbirliği ile İlçe Tarım Müdürlüğünün ortak yürüttükleri projelere de değinen Kaymakam Cemil AKSAK, Çilek projesinde ürün hasat sonu dinlenme kontrollerinin yapıldığını, bodur elma projesinin alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Bitki hastalıkları ve zararlıları ile ilgili yapılan projeler kapsamında da bilgi veren Kaymakam Cemil AKSAK, İlçemizde 16 adet zirai ilaç bayisinin bulunduğunu Temmuz-Ağustos aylarında 32 kontrolün yapıldığını belirterek Çiftçilerimize 44 adet üretici kayıt defteri dağıtıldığını, 1 adet üretici kayıt defterinin onaylandığını söyledi. Ayrıca Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında 34 dosyaya rapor düzenlendiğini belirten Kaymakam Cemil AKSAK, İlçe Tarım Müdürlüğünce yetki almış 17 teknik eleman tarafından çiftçilerin hastalık,zararlı ve yabancı ot ile ilgili sorunlarına çareler aranarak, gerekli kültürel tedbirler tavsiye edilmiş ihtiyacı olanlara da reçetelerin ücretsiz olarak yazılmakta olduğu dile getirilmiştir.Çiftçilere eğitim ve yayım alanında da çeşitli bilgilerin sunulduğunu belirten Kaymakam Cemil AKSAK, bu kapsamda 2 köyde 50 çiftçiye reçete ve ilaç kalıntılarına yönelik bilgi toplantısı düzenlendiğini belirtti.
Kaymakam Cemil AKSAK, Su Ürünleri kontrol çalışmaları kapsamında ise İlçe Tarım Müdürlüğü görevlilerince; 24 denetim, 3 alıcı ortamdan numune alınarak su kirliliği denetimi ve 2 kez kıyı şeridi kontrolü yapıldığını belirtti.. Su Ürünleri Eğitim Çalışmalarına da değinen Kaymakam Cemil AKSAK , 78 adet Amatör Balıkçı belgesinin verildiğini söyledi.
Tarımsal desteklemeler ve çiftçi eğitim ve yayım çalışmaları kapsamında da çalışmalar yapıldığını belirten Kaymakam Cemil AKSAK, Temmuz-Ağustos döneminde 227 çiftçinin kayıt sistemine kaydının yapıldığını, Arpaderesi köyünde 30 kadın çiftçiye 5 günlük ev ekonomisi kursu , Akçay kışlasında da 14 askere 17 gün meyvecilik ,9 askere 13 gün sığırcılık kursları düzenlendiğini söyledi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet