Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Din adamları bir araya geldi..

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İskenderun Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşt

Yaşam   A+a-

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İskenderun Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen kutlamalara İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve din adamları katıldı.
İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, "Camiler ve din görevlileri haftasını müftülük olarak camilerde çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Toplumda insanların en çok ihtiyaç hissettiği şeyler ilim ve insanların temel ihtiyaçlarıdır. Bu bağlamda ilim adamlarımıza önemli görevler düşmektedir. Din adamları olarak topluma yön veriyoruz, bu bağlamda üzerimizdeki sorumluluk ağırdır." dedi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İskenderun Müftülüğü olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Müftü Kavillioğlu, Bu etkinlikler arasında Kaptan Mehmet Paşa camimizde hatim ve mevlit programı, yerel televizyon kanallarında canlı yayında camilerimizin önemi anlatılacaktır. Bunun yanında Cuma hutbesinde yine aynı konuyu işleyeceğiz. Resmi kurum ve kuruluş ziyaretlerimiz olacak. Esnaf ziyaretleri ve konferanslarla haftayı en iyi şekilde değerlendirmeyi ve halkımıza camiler ve din görevlilerinin önemini anlatmaya çalışacağız." dedi.
Hafta etkinlikleri kapsamında hafızlık taç takma merasimi düzenleyeceklerini de belirten Müftü Kavillioğlu, "Cami mescitlerinin imarı, afiş asımı, camilerimizin bakım ve onarımı ile temizlikleri, camilerdeki kütüphanelerin geliştirilmesi için çalışmalarımız olacak. Bunun yanında din görevlileri olarak kan bağış kampanyamız olacak. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı halkımızla dolu dolu geçirmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.
Müftü Kavillioğlu, 3 Ekim Cumartesi günü Gaziantep Müftüsü İsmail Canpolat'ın Belediye kültür merkezinde 'Cami ve mescitlerin imarı' konulu konferans vereceği ve tüm İskenderun halkının konferansa davetli olduğunu sözlerine ekledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş