Skip Navigation Links

Gözyaşları İçinde Andık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 72'nci yıl dönümünde saygı içerisinde anıldı.

Gündem   A+a-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 72’nci yıl dönümünde saygı içerisinde anıldı. İskenderun Atatürk Anıt başlayan anma törenlerine vatandaşların ilgi göstermemesi dikkat çekti.
Sabahın erken saatlerinde protokol üyelerinin, askeri erkanın ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin katıldığı törenlerde Milletvekilleri yer almadı.
Sancak ve flamaların yerlerini aldığı tören, Atamızın hayata gözlerini kapattığı saat olan 09:05 geçe 2 dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Törenin başlaması ile bayraklar yarıya çekildi, resmi araç sirenleri de olmak üzere saygı nedeniyle sirenler çalındı.
Duygu dolu anların yaşandığı sırada Anıt Alanında bulunan meşaleler de yıkıldı.
Sergiye İlgi

İskenderun Atatürk Anıtı’nda sona eren törenin ardından, etkinlikler Belediye Kültür Sarayı’nda devam etti.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklerde bu yıl ipi göğüsleyen okul Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oldu. Öğrencilerin büyük bir özveri ile hazırlandıkları anma töreninde okul öğretmenlerinden Şükriye Kayıkçı, Esen Gürgen ve İlknur Toz’da tam not aldılar.
Okul Müdürü Yusuf Oğuz’un yoğun destekleri ile hazırlanan oratoryo ve slayt gösterileri de büyük alkış topladı.
Görevli öğretmenler tarafından hazırlanan fotoğraf ve kitap sergisi de konukların ve protokol üyelerinin ilgi odağı oldu.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39’ncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve İskenderun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Fatih Ağca sergi de beğeniye sunulan kitapları ve fotoğrafları yakından incelediler.
 

Törende gerçekleştirilen konuşmaların ardından muhteşem bir müzik ziyafeti ile konuklar selamlandı.
İskenderun’un önemli sanatçılarından birisi olan, saz üstadı Zeki Altıparmak komutasında sahneye çıkan Gani Bahadırlı İlköğretim Okulu öğrencileri ile Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri sergiledikleri performans ile Atamızın izinden gittiklerini bir kez daha ortaya koydular.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet